Nordic Dialogues: Arena for nordisk erfaringsutveksling – også på kulturskolefeltet

2019 Nordic Dialogues 26.11.jpg
TIL KONFERANSE: Den danske danseren og koreografen Julienne Doko deltar på Nordic Dialogues i flere sammenhenger.
26.11.2019 Egil Hofsli (tekst) Stefano Attanasio (foto)
Del på:

Nordic Dialogues: Arena for nordisk erfaringsutveksling – også på kulturskolefeltet

OSLO: Politikere, ledere, kunstnere, kulturarbeidere og kulturskolelærere samles 2.–3. desember på konferansen Nordic Dialogues i Oslo for å utveksle erfaringer. Og spørre seg: Hvordan skal vi realisere potensialet i et mangfoldig Norden?

 

For kulturskoleansatte i Skandinavia er konferansen interessant også fordi den markerer avslutningen av prosjektet Inkluderende Kulturliv i Norden (2017-2019), som blant annet har bidratt med støtte til et annet prosjekt: Kulturskolen som inkluderende kraft i lokalsamfunnet (KIL).

Inkluderende Kulturliv i Norden er finansiert av Nordisk Ministerråd og Kulturdepartementet, og har vært ledet av Kulturrådet. På konferansen presenterer resultatene fra Inkluderende Kulturliv i Norden.

 

Det er også kulturskoleansatte å finne i to paneldiskusjoner på konferansen. De to er Elin Danielsen, teaterpedagog ved Kulturskolen i Tromsø, og Endre Lindstøl, rektor ved Larvik kulturskole.

 

- Kulturopplevelser skaper fellesskap

 

Arrangør er Kulturrådet, som mener at vi i dagens polariserte debattklima mer enn noensinne trenger kultur. Rasisme, nasjonalisme og utenforskap må bekjempes i fellesskap, og kulturopplevelser skaper dette fellesskapet, skriver Kulturrådet i sin omtale av konferansen,

 

På Nordic Dialogues vil internasjonale foredragsholdere bidra med ny kunnskap og perspektiver utenfra, men mest av alt er konferansen ment å være en møteplass. Det skal diskuteres konkrete verktøy og strategier på veien mot et mer inkluderende kulturliv.

 

Kulturministeren åpner konferansen

 

Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande åpner konferansen, og Nordisk ministerråd er til stede for å motta anbefalingene fra prosjektet.

 

Deler av konferansen vil bli strømmet direkte på Kulturrådets nettsider.

 

Mer om konferansen på kulturradet.no her

Les flere nyheter!