Eleven i fokus på EPTA-konferanse for pianister og pedagoger

18.08.2023 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Eleven i fokus på EPTA-konferanse for pianister og pedagoger

OSLO: Kulturskolelærere som underviser i pianofaget er i målgruppa for EPTA-konferansen som arrangeres i Oslo 27.-29. oktober. "Eleven i fokus  metodisk mangfold i undervisningen" er hovedtemaet på årets konferanse.

 

> Se program på musikkpedagogene.no

 

Påmelding på deltager.no

Påmeldingsfrist: 20. oktober.

 

Norsk kulturskoleråd er med som samarbeidspartner når Musikkpedagogene Norge arrangerer årets EPTA-konferanse.

 

Konferansen for pianister og pedagoger arrangeres på Edvard Munch videregående skole i Oslo. Her blir det konserter, mesterklasser, verkstedkurs og presentasjoner.

 

Pianister og pedagoger ønskes velkommen til å bli med på en konferanse med mye musikk og metodikk. En rekke anerkjente pedagoger og utøvere er hyra inn for å gi deltakerne ulike perspektiv på undervisning, metodiske verktøy og musikalske opplevelser.

 

Pianist Tor Espen Aspaas holder mesterklasse for elever fra ulike musikklinjer i nærområdet, og har også med seg konsertforedraget “Fra Wienerklassisismen til Wittgenstein”.

 

Klaver- og gehørpedagog Ragnhild Briseid holder verkstedet “Vis hva du hører! – øvelser og tips for å aktivere elevenes ører på pianotimen”.

 

Lars Andreas Aspesæter, kjent for mange som "Beat for beat"-pianist, har med seg skuespiller Henrik Horge, og vil gi oss et innblikk i “Plutselig barneteater  improvisert teater for barn”, før en går inn på improvisasjonsteknikker og hvordan dette kan bli en del av en god spilletime for de yngste elevene.

 

I verkstedet “Joik på klaveret” vil pianist og komponist Erik Håkon Halvorsen ta deltakerne med inn i hvordan joik som musikkform kan være grunnlag for utforsking av improvisasjon og arrangering.

 

Grete Helle Rasmussen kommer for å dele fra sin rikholdige metodikk-verktøykasse, og Ragnhild Eline Hoen presenterer sin nyutgitte lærebok «Pianokoden – snarveien til å mestre piano med akkorder og besifring».

 

Konferansen rommer også morgenkonserter og musikalske innslag, og konsertforedraget “Grieg i Roma: Spor av Roma i Edvard Griegs klavermusikk” med pianistene Øyvind Aase, Desiree Paulsen Bakke, Elena Shalneva Sirnes og Katarzyna Julia Leikvoll.

 

Lørdagskvelden er det duket for musikalsk samtale med pianisten Liv Glaser.

 

Les flere nyheter!