Ny kortfilm laget i Rogaland promoterer kulturskolen

10.08.2023 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Ny kortfilm laget i Rogaland promoterer kulturskolen

STAVANGER: Norsk kulturskoleråd ved fylkesavdelinga Norsk kulturskoleråd Rogaland har fått produsert nytt videomateriell for å promotere kulturskolen. «Kulturskolen og meg» er ute i sosiale medier flere steder, og kan brukes til promotering av alle landets kommunale kulturskoler.

 

Det er Ragnvald Wernøe, leder ved Hå kulturskole og styremedlem i Norsk kulturskoleråd Rogaland, som på forespørsel fra fylkesstyret sa ja til å inneha hovedansvaret for filmprosjektet.

 

Wernøe har samarbeidet med Hans Willoch Bræin og Hans Widerøe, rektorer ved henholdsvis Klepp kulturskole og og Hjelmeland kulturskule, om å utvikle ideen og følge opp oppdraget med filmproduksjonsselskapet Moxey.

 

– Filmen er ment å vise at det å være eller ha vært elev i kulturskolen, er verdifullt, også for dem som velger seg yrker som handler om helt andre ting enn kultur, sier Rønnaug Rummelhoff Bakke, rådgiver i Norsk kulturskoleråd med ansvar for fylkesavdelingen i Rogaland.

 

– Men kulturskolen er et særdeles viktig ledd i opplæringa av fremtidens kunstnere, i tillegg til å være en viktig opplærings- og sosial arena for alle som er med, men som aldri blir profesjonelle kunstnere, sier Bakke, som håper filmen vil «treffe" både foreldre, elever og politikere og kommunale ledere.

 

Se "Kulturskolen og meg":

 

> Kortfilmen fins på Vimeo her

 

Det fins også tre utdrag av filmen som i likhet med fullversjonen fritt kan benyttes i promotering av kulturskolen på de arenaene og i de sammenhenger disse egner seg.

 

> Utdrag 1

> Utdrag 2

> Utdrag 3

Les flere nyheter!