EPTA-konferanse for pianister og pedagoger i november

05.08.2024 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

EPTA-konferanse for pianister og pedagoger i november

Kulturskolelærere som underviser i pianofaget er i målgruppa for EPTA-konferansen som arrangeres i Oslo 1.–3. november. «På innsiden» er konferansens tittel.

 

> Påmelding og programinfo på musikkpedagogene.no

 

Norsk kulturskoleråd er med som samarbeidspartner når Musikkpedagogene Norge arrangerer årets EPTA-konferanse.

 

Konferansen for pianister og pedagoger arrangeres på Edvard Munch videregående skole i Oslo. Her blir det konserter, mesterklasser, verkstedkurs og presentasjoner.

 

Pianister og pedagoger ønskes velkommen til å bli med på en konferanse med mye musikk og metodikk. En rekke anerkjente pedagoger og utøvere er hyra inn for å gi deltakerne ulike perspektiv på undervisning, metodiske verktøy og musikalske opplevelser. 

 

Konferansen innledes med en åpningskonsert med elever på Edvard Munch videregående skole. Deretter kommer et konsertforedrag om musikk og hjernen, framført av pianistene Julie Ye og Håvard Ringsevjen (sistnevnte er også lege og hjerneforsker, red.mrk.). De avslutter sitt bidrag med en mesterklasse for påmeldte elever.

 

Videre  blir det foredrag med Gisle Daus om «Elektriske og akustiske pianoer». Daus lover et foredrag om pianotekniske begreper, for å nøste opp i de misforståelsene pianister ofte har i kommunikasjon med stemmere og teknikere.

 

Monica Tomescu-Rohde (Norge) og Shannon Wettstein Sadler (USA) presenterer konsertforedraget «Connecting traditions», der de fokuserer to historiske kvinnelige komponister.

 

Håkon Austbø vil fortelle og demonstrere hvordan han bruker analyse av form og struktur i sine tolkninger. Det blir også en mer personlig samtale på kvelden mellom Austbø og Siv Klippen.

 

Alexander Nickelsen presenterer sitt læreverk «MITOP» eller «Musikk i teori og praksis». Dette er ment som et helhetlig tilbud for barn og unge opp til 19 år. MITOP har som hensikt å gi talentfulle barn og unge et helhetlig musikkopplæringstilbud ,der de får utviklet sitt musikerskap, musikkteoretisk forståelse og spesialisert kompetanse på sitt instrument.

 

Liv Aukner skal holde verkstedkurs og prate om konseptet «Pianoorkester», der det også blir praktiske gjennomganger av forskjellige arrangement.

 

Oppdateringer og fyldigere informasjon om konferansen kan du finne ved å følge EPTA Norge på Facebook og Instagram.

Les flere nyheter!