Kulturbæring: Workshoper for ungdom i tre land – klart for «høstrunde»

Kollasj med bilder fra lokale workshoper.
Bildene er fra de lokale workshopene i vår.
29.08.2024 Egil Hofsli (tekst) Marita Helen Hansen (foto)
Del på:

Kulturbæring: Workshoper for ungdom i tre land – klart for «høstrunde»

Fram mot oktober deltar ungdom i fem kommuner i tre land i et internasjonalt prosjekt om lokal fortellerkultur, som munner ut i felles workshop i Bodø, 11.–13. oktober. Nå skal ungdommene snart følge opp vårens lokale workshoper med en ny runde lokale samlinger – før de alle setter kurs for Bodø.

 

Høstens lokale workshoper ledes også av prosjektets kunstneriske leder, Kjell Moberg, og gjennomføres slik:

 

  • Kautokeino, Norge, 14.–15. september
  • Hamarøy, Norge, 18.–19. september
  • Arvidsjaur og Malå, Sverige, 21.–22. september
  • Torshavn, Færøyene, 28.–29. september

I løpet av workshopen i Bodø, blir det en «arbeidsvisning» lørdag 12. oktober kl. 18.00–19.00, som er åpen for publikum. Da kan den som vil få et innblikk i hva de drøyt 40 ungdommene har arbeidet med i løpet av workshopen.

 

Merk: Workshopen A sense of time and place inngår i prosjektet Kulturbæring, som også omfatter konferansen Kulturbæring – Kulturen som driver for bærekraftige samfunn. Denne konferansen arrangeres i Bodø 16. og 17. oktober, og workshopen vil naturlig være et tema som fokuseres der. Mer informasjon om konferansen – med påmeldingsmulighet på kulturskoleradet.no. Påmeldingsfrist: 1. oktober.

 

Utforskende workshop

 

Workshopen finner sted i Bodø, som er europeisk kulturhovedstad i år.

 

– Bodø2024 ønsker å være et stedsspesifikt program som reflekterer folk og kultur i nord. Norsk kulturskoleråd ønsker å lage en workshop som harmonerer med dette ønsket, ved å gjennomføre en workshop som utforsker arbeidsmetoder for en stedsspesifikk kulturskole, sier Fabiola Charry, produsent for workshopens visning samt koordinator for workshopen i Bodø. Til daglig er hun rådgiver i Norsk kulturskoleråd.

 

På workshopen skal ungdommene fortsette å fordype seg i egen, lokal kulturidentitet og dele erfaringer på tvers av landegrenser. Arbeids- og dialogsmetodikken foregår gjennom samskaping og medvirkning der ulike kulturer møtes og inspirerer hverandre.

 

– Dette handler også om hvordan kulturskoler kan jobbe for en tettere og dypere stedstilkopling med andre tjenesteområder samt med lokalsamfunnets egen kulturelle kompetanse, historie og praksis, og hva lokalsamfunn kan bringe inn i kulturskolen, sier Charry.

 

Merk også: Alle ungdommene som deltar i prosjektet, er invitert til et nettmøte torsdag 12. september. – Der kan de bli bedre kjent med hverandre samt dele noen erfaringer og lokale historier, før de treffes i Bodø, forteller Fabiola Charry.

 

Les også: Workshoper for ungdom i tre land – om lokal fortellerkultur

Les flere nyheter!