Fargespillkonferanse: Påmelding i gang

img_1054.png
PÅMELDING MULIG: Nå kan du melde deg på konferansen Fargespill - Flere farger 2016.
30.05.2016 Egil Hofsli (tekst) Øyvind Toft (foto)
Del på:

Fargespillkonferanse: Påmelding i gang

TRONDHEIM: Å hjelpe kulturskolen til å bli bedre på inkludering er målet med konferansen Fargespill – Flere farger 2016. Den arrangeres i Trondheim 29. og 30. september - og påmeldinga er nå i gang.

 

Påmeldingsskjema med ytterligere informasjon finner du her

 

Program finner du her

 

Norsk kulturskoleråd er med som arrangør av konferansen som helst skal begeistre, inspirere, motivere og gi kunnskap om hvordan kulturskolen kan bli en bedre arena for inkludering ved å bruke Fargespill som metode. Arrangørene håper det skal bli Flere Farger-prosjekt (søstermodellen til Fargespill) i flere kommuner.

 

I tillegg til kulturskolerådet utgjøres arrangørgruppa av Stiftelsen Fargespill, Sør-Trøndelag fylkeskommune, Trondheim kommunale kulturskole og Trondheim kammermusikkfestival.

 

Målgruppa for konferansen utgjøres av kulturskoler, kulturetater, kulturpolitisk nivå, mottaksskoler og asylmottak.

 

Program kommer snart

 

Programmet er rett rundt hjørnet – bare noen få programposter gjenstår å få på plass. Innholdsmessig frister arrangørene med foredrag, verkstedkurs, erfaringsdeling og modeller. Det blir også fokus på Fargespills bidrag i Flere farger-prosjektene.

 

Bidragsytere fra flere hold

 

Ikke alle bidragsyterne er på plass, også her legges de siste brikkene i disse dager. Men Norsk kulturskoleråd mønstrer blant annet to rådgivere i sentrale roller.

 

 • Torkel Øien skal være både konferansier og moderator
 • Anders Rønningen skal holde foredraget "Det etniske steget"

 

Andre bidragsytere:

 

 • Ole Hamre, Sissel Saue, Irene Kinunda og Kjersti Berge - Stiftelsen Fargespill
 • Vegar Snøfugl, Trondheim Kammermusikkfestival
 • Line Henriksen, Trondheim kommunale kulturskole
 • Marit Lian og Hans Petter Vik Sæther, Hemne kommune
 • Gerd Staverløkk, Tone Norbeck og Gjert Øren, Oppdal kommune

 

Og det blir kunstnerisk innslag, blant annet utdrag fra forestillinga «Fargespill Trondheim».

 

Fargespillmetodikk

 

Fargespillmetodikken kan du lese mye mer om på fargespill.no.

 

I bunnen for fargespillfilosofien ligger troen på at når en skal skape noe sammen med andre mennesker er følgende suksessformelen: Spør hva de har, i stedet for hva de mangler.

 

Denne metoden, som egentlig er relevant for de aller fleste mellommenneskelige relasjoner, er bærebjelken i prosjektet Fargespill.

 

Fargespillmetodikken bygger på fire søyler:

 

 • Kulturelt mangfold som ressurs
 • Anerkjennelse.
 • Gjensidighet
 • Kultur, holdninger og verdier

 

Fargespillhistorien

 

20 mai 2004 åpnet Festspillene i Bergen med det aller første Fargespill. Mer enn 60 barn og unge fra 20 ulike nasjoner sto på scenen, og forestillingen fikk en formidabel mottakelse. Siden 2004 har Fargespill utviklet seg til en rekke multietniske musikalske møter på Vestlandet og ellers i landet.

 

Bak Fargespill stå erfarne aktører fra det norske kulturfeltet: Musikeren og komponisten Ole Hamre, sangeren og pedagogen Sissel Saue, koreografen og pedagogen Hilde Sol Erdal utarbeidet grunnlaget for Fargespillmodellen. Hilde Sol sluttet i prosjektet i 2009 og Elizabeth Guino-o tok over som koreograf.

 

Sammen med barn og unge fra blant annet Nygård skole skaper de musikalske møter som setter spor, både hos dem som deltar og hos publikum. Fargespill er i stadig utvikling som metode, forestilling og organisasjon.

 

Flere farger er altså en søstermodell til Fargespill, der det blant annet stilles lavere krav til framføringsarena. Flere farger-prosjekt kan gjennomføres i regi av kommuner eller andre, men Fargespill vil alltid være medarrangør.

 

 

Les flere nyheter!