Kulturskoleelever fikk oppleve ballett

img_1055.jpg
FIN OPPLEVELSE: Nærmere 60 kulturskoleelever fikk gratis oppleve Nasjonalballetten UNGs forestilling, takket være Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd. (Foto: Erik Berg)
31.05.2016 E. Hofsli (tekst) Erik Berg, R. Skille (foto)
Del på:

Kulturskoleelever fikk oppleve ballett

OSLO: 60 kulturskoleelever sa ja takk da de ble bydd opp til dans av Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd. De fikk dermed gleden av å oppleve Nasjonalballetten UNGs vårforestilling, som har blitt vist både ved Operaen i Oslo og i tre andre byer i vår.

 

Norsk Tipping tok spanderbuksene på – til beste for unge kulturutøvere, mens Norsk kulturskoleråd var behjelpelig med å invitere hovedsakelig danseelever til fire utvalgte forestillinger. Og elevene kom, til forestillinger i Oslo 12. mai, Haugesund 20. mai, Stavanger 22. mai og Larvik 26. mai.

 

På den utvalgte osloforestillinga, som var turnépremieren, var blant annet drømmestipendmottakerne Lisa Horten-Skilbrei (t.v. på bildet) fra Oslo og Emilie Wiesner (t.h. på bildet) fra Asker blant kulturskoleelevene som fikk en storslagen ballettopplevelse.

 

På denne forestillinga fikk de selskap på både forestilling og mottakelse av blant andre Norsk kulturskoleråds Morten Christiansen (direktør) og Ragnhild Skille (rådgiver) og Norsk Tippings Linda Eng Strand (leder for selskapsprofilering og sponsorater) og Yngvild Nygaard (strategisk rådgiver).

 

Ti dansere - sju nasjonaliteter

 

Nasjonalballetten UNG ble lansert våren 2015 og består av ti norske og utenlandske talenter mellom 17 og 23 år. Kompaniet er en flerårig satsning på unge dansere der målsettingen er å samle noen av de beste unge danserne i Norge og i verden under Operaens tak.

 

Dette er etter ballettsjef Ingrid Lorentzen ønske og det er muliggjort av Talent Norge, Statkraft, Sparebankstiftelsen DNB og Skipsreder Tom Wilhelmsens stiftelse.

 

Nasjonalballetten UNG hadde premiere på sin første oppsetning i Operaen 7. mai 2016. Norsk Tipping brakte deretter kompaniet ut på deres første vårturné.

 

Mer om forestilling og kompani her

 

VGs anmeldelse av Nasjonalballetten UNGs oppsetning

 

Vårt Lands anmeldelse av Nasjonalballetten UNGs oppsetning

 

 

 

Les flere nyheter!