Idol-finalen: Blir det «drømmestipend-revansj»?

2018 Idol-finale 13.12.png
TID FOR REVANSJ? Øystein Herkedal Hegvik (t.v.) og Kristian Raanes er klare for Idol-finale. (Foto: TV 2)
12.12.2018 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Idol-finalen: Blir det «drømmestipend-revansj»?

OSLO: Lørdag skal Øystein Herkedal Hegvik og Kristian Raanes kjempe om seieren i TV 2-konkurransen Idol. Er det tid for revansj? For i 2014 kjempa de to om noe de begge ønska seg: Drømmestipendet 2014. Begge ble nominert, men bare en av dem fikk stipend.


I 2014 var det Kristian Raanes fra Orkdal som ble tildelt et drømmestipend fra Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping, og dermed kom seirende ut av en «kamp» som trolig ingen av de to trønderne var klar over at de var innblandet i. Da var de to «i mengden», blant nesten 400 ungdommer som spent venta på om det ble stipend på dem den våren. Lørdag kveld er de atskillig mer klar over hvem de kjemper mot.

 

Korpsbakgrunn og kulturskolebakgrunn

 

De to Idol-finalistene har mer enn drømmestipenderfaringer til felles. De er trøndere, født og oppvokst bare 43 km fra hverandre i luftlinje. Begge har de fått musikalsk opplæring på sin vei mot Idol-suksessen. Orkdalingen Kristian (22) har fått opplæring i korpsregi, der han begynte sin musikalske karriere som valthornist. Ørlendingen Øystein (18) begynte sin musikalske utdanning ved den kommunale kulturskolen som seks-sjuåring. Det han lærte på kulturskolen uttrykte han stor takknemlighet over i et intervju på kulturskoleradet.no tidligere i høst.

 

Les flere nyheter!