Viskunst 2019 i mål – Viskunst 2020 blir i Drammen

2019 Viskunst 2019 28.5.png
VISKUNST 2019: Bildeglimt fra konferansen Bergen kulturskole arrangerte i Os. (Foto: privat)
21.05.2019 Egil Hofsli
Del på:

Viskunst 2019 i mål – Viskunst 2020 blir i Drammen

BERGEN/OS: Den nasjonale konferansen Viskunst 2019 er gjennomført i Os og med Bergen kulturskole som arrangør. Det ble så vellykka at det allerede er bestemt at det neste år blir Viskunst 2020 i Drammen.

 

Viskunst 2020 skal arrangeres i Drammen, 7.–9. mai 2020.

 

Første utgaven av dette nye konferansekonseptet med søkelys på visuelle kunstfag i kulturskolen samla 42 deltakere fra 22 kommuner.

 

Hovedtema for Viskunst 2019 var kulturskolens breddeprogram og fordypningsprogram. Ellers hadde arrangøren en intensjon om at konferansedagene skulle være en god arena for relevante erfaringsutvekslinger og samtaler knytta til visuelle kunstfag.

 

Idéen til det som ble Viskunst 2019 oppsto etter at Drammen kulturskole – ved rektor og lærerne på visuell avdeling – henvendte seg til Bergen kulturskole med en forespørsel om å få komme på studiebesøk.

 

Mange presentasjoner – rom for deling av erfaringer

 

– Programmet inviterte deltakerne inn i undervisningen, og selve konferansedagen inneholdt en rekke presentasjoner blant annet fra lærerne ved Bergen kulturskole, forteller rådgiver Kristin Geiring i Norsk kulturskoleråd som deltok på konferansen. Geiring er tilknytta Norsk kulturskoleråd Vestland, og har selv tidligere arbeidet ved Bergen kulturskole.

 

Stikkord fra programmet på Viskunst 2019: Kreativ dokumentarfilm, Billedkunst fordypning, animasjon, keramikk, internasjonalt prosjektsamarbeid med Kurdistan, Kulturkarusell i samarbeid med SFO basert på aksjonslæringsprinsippet, Kunstskolen i Bergen og ny idébok innen performance, forfattet av Aase-Hilde Brekke, utgitt i samarbeid med Norsk kulturskoleråd.

Videre var det søkelys på Norsk kulturskoleråds nye organisering, som ble presentert av rådgiver Fabiola Charry.

 

Se hele programmet for Viskunst 2019 her

 

– Norsk kulturskoleråd Vestland ser positivt på initiativet fra større kulturskoler når det gjelder å bidra til faglige forum og erfaringsdelingskonferansen. Mindre kulturskoler har marginale kompetansemidler, og det er viktig at faglige forum kan skje regionalt i størst mulig grad, sier rådgiver Kristin Geiring. – Vi må utfordre hverandre på å se ting i sammenheng. Det gjelder både UH-sektor, større kulturskoler, kulturskolerådet og andre aktuelle institusjoner og organisasjoner.

Les flere nyheter!