Kulturskolerådets nye rådgivere i Midt-Norge

2020 Nye rådgivere 19.6.png
NYE RÅDGIVERE: Ingolf Dragset og Hege Ivangen-Hagedal er ansatte som rådgivere i Norsk kulturskoleråd (Foto: privat)
19.06.2020 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Kulturskolerådets nye rådgivere i Midt-Norge

TRONDHEIM/ÅLESUND: Norsk kulturskoleråd skifter mannskap i kulturskolelandets midtre deler. Både i Møre og Romsdal og Trøndelag er det nå ansatt nye rådgivere som skal betjene de aktuelle fylkesavdelingene samt utføre en del nasjonale oppgaver.

 

I Trøndelag er det Hege Ivangen-Hagedal som overtar som rådgiver etter Hilde Roald Bern. I Møre og Romsdal er det Ingolf Dragset som overtar etter Edvin Eriksen. Både Bern og Eriksen går av med pensjon, etter lange karrierer i Norsk kulturskoleråds rekker.

 

For begge de nyansatte venter det oppgaver relatert til fylkesstyrets arbeid. Videre skal de yte medlemsservice i eget fylke samt regionale oppgaver knytta til oppfølging av nasjonale satsinger i Norsk kulturskoleråd.

 

Erfaring med styrearbeid og nettverksbygging

 

Hege Ivangen-Hagedal (48) er bosatt i Trondheim og har en master i estetiske fag samt bred erfaring med styrearbeid og nettverksarbeid – og ifølge søknaden har hun et hjerte for kulturskolen. Hun har arbeidserfaring fra både privat og offentlig sektor. Hun har per i dag flere arbeidsforhold, blant annet ved Omsorgsenheten i barne- og familietjenesten i Trondheim kommune og i Berre Kommunikasjon. Hun er også tilsynsperson for enslige mindreårige asylsøkere.

 

Ivangen-Hagedal har tidligere arbeidet blant annet i Røde Kors, Steinerskolen i Trondheim og

Angstringen Trondheim.

 

Rikelig med kulturskole- og korpserfaring

 

Ingolf Dragset (45) er bosatt i Ålesund, men er født i Trøndelag. Han er i dag kulturskolerektor ved Sula kulturskule, og nestleder i Norsk kulturskoleråd Møre og Romsdal. Han er også en meget aktiv korpsmann, og dirigerer i dag to skolekorps. Dragset har utdanning blant annet som allmennlærer med fordypning i musikk og har også avlagt eksamen i studiene ledelse av prosesser 1 og 2 ved Høgskolen i Innlandet.

 

Dragset har arbeidet både i kulturskole og grunnskole fra 1994 og fram til i dag – ofte i kombinasjon med korpsdirigentengasjement. Han har også vært aktiv i Norges Musikkorps Forbund, i flere verv, blant annet som forbundsstyremedlem i to perioder.

Les flere nyheter!