Guri Melby utnevnt til ny kunnskapsminister

13.03.2020 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Guri Melby utnevnt til ny kunnskapsminister

OSLO: Guri Melby (V) overtar som kunnskaps- og integreringsminister etter partikollega Trine Skei Grande – og blir dermed minister i departementet kulturskolen sorterer under.

 

Nyhetssak om ny kunnskaps- og integreringsminister på regjeringen.no

 

Trønderen Guri Melby (39) har fram til nå vært stortingsrepresentant (fast møtende for Trine Skei Grande) og medlem i Venstres sentralstyre. Hun ledet arbeidet med Venstres stortingsvalgprogram for perioden 2013-2017, og er tidligere bystyrerepresentant i Trondheim. Hun har en mastergrad i nordisk fra NTNU.

 

Trine Skei Grande varsla torsdag at hun forlater regjeringa og at hun trekker seg som leder i Venstre. Hun stiller heller ikke til gjenvalg, slik en enstemmig valgkomité har foreslått. Samtidig sier nei til gjenvalg til Stortinget i 2021.

 

Skei Grande tiltrådte som kunnskapsminister i januar, og etterfulgte da Jan Tore Sanner, som overtok som finansminister etter at Fremskrittspartiet trakk seg ut av regjeringssamarbeidet med Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre.

 

Inntil da hadde Skei Grande som kulturminister hatt en sentral rolle i regjeringas arbeid med stortingsmeldingen om barne- og ungdomskulturen, der «en styrket kulturskole for fremtiden» trolig vil utgjøre en sentral del. Nå blir det Guri Melby og hennes partikollega Abid Raja, sistnevnte som kultur- og likestillingsminister, som skal lede hvert sitt departement i innspurten med utarbeidelsen av denne stortingsmeldingen, som etter planen skal være klar høsten 2020.

Les flere nyheter!