Kulturskolerådet oppfordrer til deling av tips om fjernundervisning

2020 Digital undervisning-2 13.3.png
HYPERAKTUELL UNDERVISNINGSFORM: Fjernundervisning via nett er en undervisningsform som den siste tida har blitt veldig mye mer aktuell også for kulturskoler. (Foto: yourspacemusiclessons.com)
18.03.2020 Hege Arstad (tekst)
Del på:

Kulturskolerådet oppfordrer til deling av tips om fjernundervisning

TRONDHEIM: Fjernundervisning. Digital undervisning. Nettbasert undervisning. Korona-pandemien gjør slike undervisningsformer mer aktuelle enn noensinne. Norsk kulturskoleråd bidrar gjerne til deling av gode eksempler på slik undervisning samt relevante innspill om temaet.

 

Har du en god idé eller en fiks ferdig undervisningsmodell, eller noe annet du tror kan være klokt å dele med kulturskolelandets ledere og lærere, så vil kulturskolerådet gjerne ha innspillet ditt. For videredistribusjon, fortrinnsvis via sosiale medier, slik at dette kan komme flest mulig til gode.

 

 På Norsk kulturskoleråds facebookside finner du innlegg knyttet til slik undervisning og/eller til korona-pandemien som nå har rammet kulturskolene, og flere vil komme, sier Egil Hofsli, kommunikasjonssjef i Norsk kulturskoleråd.

 

Han ønsker også informasjon om kulturskoler som har andre tiltak på gang, for å engasjere og aktivisere sine elever i den perioden kulturskolen er fysisk stengt.

 

– Kreativiteten er stor mange steder, og mange kulturskoleledere og -lærere viser i praksis at de strekker seg langt for sine elever i en vanskelig situasjon, sier Hofsli.

 

Han viser også til facebookgruppene Korona-dugnad for digitale lærere og Kulturskolelærere, som inneholder tema som er nyttig for kulturskolelærere og -ledere. Også i andre facebookgrupper knytta til kulturskole, deles det nå digitale tips o.l.

 

Fra facebookgruppa Korona-dugnad for digitale lærere ->

 

Har du et "fjernundervisningstips" med kulturskolerelevans, som du tror mange vil ha utbytte av å få kjennskap til, ikke nøl med å dele det i sosale medier og send det også gjerne til Norsk kulturskoleråds kommunikasjonsavdeling, via e-post egil.hofsli@kulturskoleradet.no. Send da gjerne med lenke til hvor på internett det fins informasjon om det du vil dele.

 

– God delingskultur er alltid svært viktig og verdifullt, og spesielt i disse tider og selvsagt også på kulturskolefeltet. Vi vet at mange har gode tips og mye kunnskap også om fjernundervisning og digital undervisning m.m., og det er hyggelig å se at mange aktivt er på banen for å hjelpe andre, sier Egil Hofsli.

 

Også Norsk kulturskoleråds blogg med fokus på digitale tjenester – digitalavdelingen.blogspot.com – kan være verdt besøk, for å få inspirasjon og se muligheter.

 

Les også: – Kulturskolen ekstra betydningsfull i ei krisetid

Les flere nyheter!