Lager nettsted for fritidstilbud – vil ha kulturskolene med
En nasjonal oversikt over alle fritidstilbud i landet. Det er ambisjonen til firmaet MinFritid. Nettstedet freetime.no er under utvikling, og nå håper en at landets kommunale kulturskoler ser det nyttig å registrere sine tilbud på det nye nettstedet.
– Ønsket vårt er at det skal bli lettere for foreldre og unge voksne å finne det rette fritidstilbudet for sine barn eller seg selv. Kulturtilbud er åpenbart en massiv del av dette, og kulturskolene har jo et stort tilbud av undervisningstilbud som kan være den riktige fritidsaktiviteten for mange unge, sier Sondre Callaerts, som sammen med Even Skår utgjør eierne og nettstedutviklerne i MinFritid.
– I våre markedsundersøkelser sier 82 prosent av de spurte foreldrene at de synes det er vanskelig å finne det rette fritidstilbudet for barna sine. Når vi spør hva de savner av tilbud i nærområdet, er det gjengående kultur og friluftsliv de svarer. Dermed ønsker vi å lage den første nasjonale nettsiden som samler oppdatert informasjon om alle fritidstilbud, fra gamingtilbud og sjakklubber til kulturskole- og idrettstilbud, sier Callaerts.
Nå forsøker MinFritid å informere kommunale kulturskoler på godt vis om den nye nettsida og at det skal føre til stor interesse for å synliggjøre skole og skolens tilbud på freetime.no.
– Vi håper kulturskolene vil være med og dele oppdatert informasjon om hva de tilbyr, hvordan de kan kontaktes. Kanskje vil de friste et nytt publikum med gratis prøvetimer o.l. Vi mener dette kan styrke deltakelsen i kulturskolen, sier Callaerts.
Kommersielt nettsted – slik skal en tjene penger
Nettstedet freetime.no skal generere inntekt for eierne. MinFritid ser for seg hovedsakelig tre inntektskilder. – Det første er ikke-forstyrrende reklame, noe á la det en finner på finn.no. Det andre er at om noen kulturskoler eller andre ønsker det, kan de velge å betale for økt synlighet med tilpassede søkeord, sier Callaerts.
Den siste inntektskilden handler om medlemskapsadministrering. Når en trykker seg inn på for eksempel Skien kulturskole, vil det komme opp en oversikt med kontaktinfo. – Denne siden inneholder informasjon om kulturskolens tilbud og vil også ha en knapp for å bli med på «prøvedag» eller «prøveperiode» i tillegg til en knapp for å bli «medlem». Denne knappen kan ta interesserte direkte til et innmeldingsskjema e.l. hos kulturskolen. Vi vil ta et referansegebyr på 20 kr når noen bruker nettstedet vårt for å melde seg inn som medlem/elev ved en kulturskole eller liknende, sier Sondre Callaerts.
Kulturskoler som finner freetime.no interessant å være synlig på eller som vil vite mer om hva dette er, kan ta kontakt med MinFritid via e-post post@freetime.no.
MinFritid vil også sette pris om at alle som er foreldre til barn og unge i dag, svarer på den pågående markedsundersøkelsen som fins her (Forms-skjema)