Kor Arti' volum 19: Værpotpurri

img_916.png
NR. 19: Kor Arti' volum 19 er klar for plateslipp 3. november, når høstens Kor Arti'-turné starter i Bergen og Mosjøen.
22.10.2015 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Kor Arti' volum 19: Værpotpurri

TRONDHEIM: Innholdet i Kor Arti'-kurspakken er temmelig hemmelig fram til de første kursene arrangeres hvert år Men vi kan iallfall fortelle hva årets potpurri handler om – og hvorfor.

 

Bestilling av Kor Arti’-undervisningsmateriell 

 

Været! Årets Kor Arti’-potpurriet handler om det alle snakker om, og mange også synger om.

 

Norsk kulturskoleråds Kor Arti’-prosjektledelse legger mye i å finne gode aktualitetsknagger for potpurriene som har vært en populært innslag på Kor Arti’-menyen siden Volum 5. Denne gangen ble Meteorologisk institutts 150-årsjubileum i 2016 den utløsende faktoren som gjorde at det ble aktuelt og spennende og artig å lage et potpurri rundt temaet vær.

 

– Meteorologisk institutt er jo i likhet med Norsk kulturskoleråd underlagt Kunnskapsdepartementet. Slik ble det naturlig å lage en annerledes og artig «værmelding», sier Ingrid Almås, som utgjør Kor Arti’-prosjektledelse sammen med Ragnhild Skille og Bård Hestnes. Norsk kulturskoleråd har vært i kontakt med det snart jubilerende instituttet, som synes det er stas med kulturskolerådets tiltak.

 

Meteorologisk institutt vil også synliggjøre potpurriet i sine kommunikasjonskanaler, og kanskje kan det også bli andre samarbeidsformer mellom instituttet og kulturskolerådet.

 

Flest godværssanger

 

– Det har vært rikelig av sanger å velge blant. Vi har bygd opp potpurriet i takt med årstidene, og lagt opp til en fin balanse mellom både solskinn og ruskevær. Faktisk var det styggværssanger det var færrest å velge blant.

 

I alt 15 sanger om været er det funnet plass til i det snaut sju minutter lange potpurriet. Hvilke låter dette er, får den vite som kommer på Kor Arti’-kurs i november. Eller i ettertid handler inn undervisningsmateriellet knytta til Kor Arti’ volum 19.

Nye sanger, tradisjonsmusikk, mange sjangre, ulik vanskelighetsgrad

 

– Kor Arti’ volum 19 er en innholdsrik pakke som vi er stolte av å dele. Å velge repertoar er en utfordrende oppgave. Ulike aldersgrupper, ulike sjangre, vanskelighetsgrad, tidsepoker og uttrykk må tas med i betraktningen. Målet er at sangene kan benyttes og tilpasses etter behov, sier Ingrid Almås. – Vi håper årets repertoar blir til glede og inspirasjon for store og små samt at det kan være et virkemiddel til å knytte nye vennskapsbånd! Å synge er viktigere enn noen gang, sier Ingrid Almås.

 

Fjorten kurs i tolv byer

 

Det blir Kor Arti'-kurs i tolv byer denne høsten, med dobbeltpremiere i Bergen og Mosjøen 3. november. Norsk kulturskoleråd tilbyr igjen sitt populære kurskonsept til lærere og ledere i både kultur- og grunnskoler samt andre som ser nytten i å få nye impulser og ny kompetanse innen sangfeltet.

 

– Ingen forkunnskaper trengs - det viktigste er at du ønsker å bruke din stemme sammen med andre, sier Almås.

 

Kursholderne jobber i team og har lang erfaring fra både undervisning og korledelse av barn, unge og voksne samt erfaring som utøvende musikere.

 

Morten Huuse har også denne gangen mange roller i forbindelse med cd-produksjonen, både som arrangør, programmerer, musiker og tekniker. I tillegg er han med i det ene av de to teamene som reiser landet rundt og kurses folket. I Huuses team fins for øvrig Almås og Hestnes samt Kristin Elvsveen Witry, som er ny på Kor Arti’-laget i år.

 

Det andre teamet består av Ragnhild Skille, Marianne Tovsrud Knutsen og Tor Egil Skaar.

 

Bård Hestnes er produsent for cd-en, der det fins én musiker i tillegg til Morten Huuse: Andreas Aase bidrar på flere strengeinstrument.

 

Kor Arti’ - digital nettutgave

 

Norsk kulturskoleråd tilbyr også et rikt sangutvalg fra Kor Arti’-serien i digital nettutgave. Gjennom skolens egen læringsplattform kan elever, lærere og foreldre logge seg på og få tilgang til tekster, notasjon og lyd fra Kor Arti’-repertoaret. Per i dag tilbys 182 sanger i digital drakt.

 

Kor Arti’ digitalt byr også på pedagogiske opplegg, både tverrfaglige og ulike temaer, knyttet til det tekstmessige i sangene. Det er mulig å skru opp og ned melodistemme med en egen volumfader. Flere av de mindre kjente sangene er innspilt med vokal, noe som vil være til god hjelp under innøvingen. På skjermen, skolens smartboard eller via projektor, kan elevene se både tekst og notelinje til den aktuelle sangen.

 

Kor Arti' på web åpner opp for at sangene med tekst og komp blir tilgjengelig også utenfor skolen. Elever og foreldre har tilgang til Kor Arti'-repertoaret i de tusen hjem.

 

Mer informasjon om Kor Arti' digital på korarti.no.

 

 

 

 

Les flere nyheter!