Kulturskoleelever fikk nyttige og spennende ballettopplevelser

2017 UNG ballett 3.4.png
NYTTIGE MØTER: Kulturskoleelever i Oppland (bildet t.v.), Finnmark (bildet t.h.), Troms og Nordland har hatt lærerike møter med Nasjonalballetten UNG.
03.04.2017 Egil Hofsli (tekst) Jertru Torsdotter Stallvik og Toril S Fjellstad (foto)
Del på:

Kulturskoleelever fikk nyttige og spennende ballettopplevelser

HAMMERFEST/LILLEHAMMER: Nesten 50 kulturskoleelever har nylig fått spennende og nyttige møter med Nasjonalballetten UNG og Kingwings Crew. Kulturskoleelevene fikk gratisbilletter til forestillinga «Romeo og Julie» samt møte danserne og breakerne bak scenen.

 

Møtene fant sted i forbindelse med at Nasjonalballetten UNG og Kingwings Crew har vært på norgesturné med oppsetningen «Romeo og Julie», regissert og koreografert av Patrick King. Både i Hammerfest, Harstad, Bodø og Lillehammer ble det verdifulle danseopplevelser for unge kulturskoleelever fra de aktuelle fylkene og noen av deres lærere. Etter forestillingene fikk elevene møte forestillingas dansere for å snakke, stille spørsmål og spise mat sammen. I Hammerfest fikk elevene sågar et eget verkstedkursmøte med UNG-danserne dagen før forestilling.

 

Det var Norsk kulturskoleråd i samarbeid med Norsk Tipping som muliggjorde disse møtene. Norsk Tipping er en mangeårig samarbeidspart for Norsk kulturskoleråd – sammen deler de i år ut Drømmestipendet for 14. gang. Norsk Tipping er dessuten en støttespiller for Nasjonalballetten UNG, og synes en slik turnerende oppsetning var en fin anledning til å la unge dansere få påfyll av både lærdom og inspirasjon.

 

Nasjonalballetten UNG ble startet i 2015 og består av ti norske og utenlandske talenter mellom 17 og 23 år. Ballettsjef Ingrid Lorentzen ønsket å samle noen av de største dansetalentene under Operaens tak. Kompaniet er et prosjekt som vil vare i flere år, og rekrutteringa av nye danser til Nasjonalballetten går nå via Nasjonalballetten UNG.

 

Det var 14 billetter tilgjengelig for kulturskoleelever per forestilling, og disse ble tilbudt danseelever ved kulturskolene i de aktuelle fylkene og fordelt etter «først til mølla»-prinsippet.

Les flere nyheter!