Skolenes sangdag 5. mai: 180 skoler er med - plass til flere

2017 Sangdag 26.4.JPG
SKOLEDAG MED SANGFOKUS: Fredag 5. mai skal det synges på mange skoler, og det er fortsatt mulig å bli med.
26.04.2017 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

Skolenes sangdag 5. mai: 180 skoler er med - plass til flere

OSLO: Fredag 5. mai går Skolenes sangdag av stabelen for andre gang, og alle landets skoler er invitert. Norsk kulturskoleråd er med som arrangør, og lar alle påmeldte skoler få tilgang til læringsressursen Kor Arti’ digital og nettstedet korarti.no.

 

Mer enn 180 skoler er per 25. april påmeldt til denne nasjonale sangdugnaden, der hver enkelt skole lager en fellessamling med sangen i sentrum. Skolenes sangdag 2017 arrangeres av Musikk i Skolen i samarbeid med Norsk kulturskoleråd, Kulturtanken og Syngende skole.

 

– Med Skolenes sangdag ønsker vi å sette fokus på sanggleden og det fellesskapet som oppstår når mennesker synger sammen, sier Kristin Fonnes, prosjektleder og fagkonsulent i Musikk i Skolen. – Det er enkelt å være med: Alt skolene trenger å gjøre er å arrangere en sangsamling denne dagen, og ta opp en liten video fra sitt arrangement som lastes opp på Sangdag-kanalen på YouTube. Det er helt gratis å være med.

 

Ni sanger som ligger ute på nettstedet musikkiskolen.no danner årets repertoar, og skolene velger selv hvilke sanger de vil bruke. Her er også lydfiler og koreografivideoer, og alle påmeldte skoler får tilgang til komp på nettstedet korarti.no.

 

– Selve Skolenes sangdag-låta er laget av bandet Lyriaka, basert på tekster av elever fra skolene Kurland i Lørenskog og Grøne Bråden i Eigersund. Låta heter «Stå på!», og er en skikkelig gladlåt med optimisme for fremtiden. Det er også laget en tøff koreografi til sangen, som er lett å lære og som egner seg godt i en sal med mange elever, sier Fonnes.

  

All informasjon om dagen, sangene, lydfiler og danseinstruksjoner ligger på musikkiskolen.no. Her er også kart som viser hvor de deltakende skoler hører hjemme. Det er mulig å melde seg på helt fram til 5. mai.

Les flere nyheter!