Landslinje for jazz i Molde – med kulturskolen som samarbeidspart

2017 Jazzlinje Molde 22.12.png
2017 Jazzlinje Molde 22.12.png
20.12.2017 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Landslinje for jazz i Molde – med kulturskolen som samarbeidspart

MOLDE: Fra og med skoleåret 2018-2019 har Molde videregående skole det nasjonale ansvaret for å tilby utdanningsprogram for musikk, dans og drama med fordypning i jazz. Og Molde kulturskole er en sentral samarbeidspartner.

 

– Det unike med dette skoletilbudet sett med kulturskoleøyne, er at en lokal kulturskole leverer det faglige innholdet til en videregående skole – i samarbeid med NTNUs Institutt for musikk, sier Ingvild Aas, rektor ved Molde kulturskole.

 

I tillegg til Molde kulturskole og NTNU har Molde vgs med seg støttespillere som Molde International Jazz Festival, Norsk kulturskoleråd, Norsk jazzforum og Midtnorsk jazzsenter.

 

Søknadsfrist og utdanningsløp

 

1. mars 2018 er søknadsfristen for deg som kan tenke deg å benytte dette skoletilbudet fra høsten 2018. Vær oppmerksom på at du må ha landslinjen for jazz ved Molde vgs som ditt førsteønske i fylket du bor i for å komme i betraktning ved inntaket. I tillegg må du være forberedt på å bli innkalt til prøvespilling og intervju i Molde våren 2018.

 

Utdanningen er treårig med 35 skoletimer per uke. Mye av undervisninga vil være sammen med ordinære elever innenfor utdanningsprogrammet, mens den spesifikke jazzopplæringa i egne grupper eller individuelt vil ha hovedvekt på samspill, gehørbasert undervisning og improvisasjon i regi av fagmiljøene ved jazzlinja i Trondheim og Molde kulturskole.

 

Vitnemålet som skrives ut etter tre år, er fra utdanningsprogram for musikk, dans og drama, dvs. at du vil få generell studiekompetanse etter endt utdanning. Det betyr at du dermed er kvalifisert til å søke på de fleste utdanningene på universiteter og høgskoler. Molde vgs vil i tillegg utstede et dokument som gjør rede for fordypningen du har hatt innenfor jazz, og dette dokumentet blir dermed et vedlegg til vitnemålet.

Les flere nyheter!