Tid for nominering til Drømmestipendet

2017 Solveig Skogdal 11.12.JPG
BETYDDE MYE: Solveig Skogdal fra Tromsø setter stor pris på Drømmestipendet hun fikk i vår. (Foto: privat)
11.12.2017 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Tid for nominering til Drømmestipendet

TROMSØ: Fra mandag 11. desember 2017 er det mulig å nominere kandidater til Drømmestipendet 2018. Fram til 7. februar 2018 kan alle landets kommuner gi flere av sine unge kulturutøvere det samme som Tromsø kommune ga Solveig Skogdal i år: Viktig motivasjon og inspirasjon i form av en drømmestipendnominasjon.

 

Merk: Kommunene setter egne frister for når søknader skal være levert, så ta kontakt med kulturskolen i din kommune. Kulturskoleadresser finner du her.

 

Vil du søke om å bli nominert? Les her

 

Drømmestipendiat Solveig Skogdal (14) er et fremragende musikktalent, og mange har tro på at hun kan drive det langt som musiker. Selv drømmer den unge pianisten og fagottisten om å bli et forbilde for andre unge musikere.

 

Les også: Stipendpotten økes med 500 000 kr neste år

 

Da Solveig for cirka seks måneder siden tok turen til rådhuset i Tromsø, var hun uvitende om at hun ville dra hjem med diplom, blomster og 10 000 (drømmestipend)kroner. For hun visste bare at hun skulle underholde kommunestyrets medlemmer med et kunstnerisk innslag i en pause. Og selv om hun syntes det var en smule pussig at både familien og noen kulturskoleansatte dukket opp, ble hun tatt fullstendig på senga da tildelingen var et faktum.

 

– Jeg ble veldig overrasket og ekstremt glad da det gikk opp for meg at jeg faktisk skulle få Drømmestipendet. Jeg har lagt ned mye arbeid i musikken, og selv om jeg elsker å spille piano og fagott, er det jo også et slit til tider. For meg er derfor Drømmestipendet både lønn for strevet og en viktig bekreftelse på at jeg har gjort mye riktig – noe som i sin tur er veldig motiverende, sier Solveig som fikk overrakt sitt drømmestipend av tromsøordfører Kristin Røymo.

 

Les hele intervjuet med Solveig på drommestipendet.no

Les flere nyheter!