Kor Arti' på Røros fokuserte sangens viktighet

2018 Kor Arti 10.10.png
KOR ARTI' PÅ RØROS: Frode Alnæs, Majken Wærdahl og Marthe Werring Holmern var blant bidragsyterne på Kor Arti' på Røros 2018.
20.11.2018 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Kor Arti' på Røros fokuserte sangens viktighet

RØROS: Påfyll av samsangkunnskap og fokus på sangens viktige rolle både i skolehverdagen og som inkluderingsverktøy var det essensielle tilbudet på Kor Arti' på Røros denne uka. Frode Alnæs, Marthe Werring Holmern og Majken Wærdahl var blant bidragsyterne. 

 

På Bergstaden fikk konferansedeltakerne faglig påfyll samt lære nytt Kor Arti'-stoff og oppfriske allerede utgitt undervisningsmateriell.

 

Programmet for Kor Arti' på Røros 2018 finner du her 

 

Frode Alnæs både på konsert og konferanse

 

Gjennom 35 år som profesjonell musiker har Frode Alnæs (bildet t.h.) blitt feira som en suksessfull artist, låtskriver og humorist. Hans forestilling «Min dans med strenger» var en inkludert del av konferansens første dag, og tilgjengelig også for andre publikummere. Forestillinga handler om gitaren som venn, trøst, gledesspreder, reisefølge og kunstnerisk uttrykk. 

 

Dagen etter stilte Alnæs på selve kurset og bidro med musikalsk assistanse da kursdeltakerne øvde inn Dance With a Stranger-klassikeren "Long December Nights".

 

Mer om Alnæs og hans gitarforestilling på frodealnaes.no her

 

"Meningen med sangen"

 

Også Marthe Werring Holmern (bildet t.h.) var blant bidragsyterne på Kor Arti' på Røros. Hun har vært å se og høre i alt fra opera- og musikaloppsetninger til kirkemusikalske verk, på filmlerretet og som tangovokalist - både med og uten symfoniorkester. I tillegg til å være utøvende artist er hun i dag også lærer ved Hamar kulturskole. Werring Holmern har sin utdannelse fra musikkonservatoriet i Trondheim (NTNU) og Det kgl. Danske musikkonservatorium.

 

På Røros presenterte hun forestillinga "Meningen med sangen", der hun hadde med seg musikerne Michael Caplin (fiolin og klaverinstrument), Ole Petter Hallan (slagverk og perkusjon) og Gro Merete Hjertvik (piano).

 

I tillegg til forestillinga som ble vist ved begynnelsen av konferansen, holdt Marthe Werring Holmern - sammen med Gro Merete Hjertvik - et verksted med tittelen "Produksjon - fra idé til forestilling".

 

Kreativt verksted med inkluderingsfokus

 

Kor Arti' på Røros 2018 hadde også fokus på inkludering.

 

Pedagog, koreograf, regissør og danser Majken Wærdahl (bildet t.h.) har de senere årene arbeidet mye med kultur som verktøy for inkludering i Trondheim kommune, blant annet gjennom prosjekt som Fargespill og BABA. På Røros holdt Wærdahl et kreativt verksted med tittelen "Inkludering og BABA". 

 

Kor Arti'-konferanse nummer to

 

Etter at Norsk kulturskoleråd i 2016 slutta å reise landet rundt og holde Kor Arti'-kurs, er Kor Arti'-konferansen et kjærkomment konferansetilbud for de kulturskole- og grunnskolelærerne som har aller mest fot for samsangkonseptet Kor Arti’.

 

De landsdekkende Kor Arti'-kursene samlet årlig mange hundre kultur- og grunnskoleansatte. Årets konferanse inneholde flere velkjente Kor Arti’-element. Med fokus på aktivitet og opplevelse ble sanger henta fra Kor Arti’ digitals rikholdige meny på korarti.no presentert på profesjonell måte.

 

I tillegg til de allerede nevnte bidragsyterne var også mange av de drevne Kor Arti'-instruktørene på plass. Blant disse Norsk kulturskoleråds egne rådgivere Ingrid Almås, Bård Hestnes og Ragnhild Skille i selskap med eksterne Kor Arti'-veteraner som Morten Huuse, Marianne Tovsrud Knudsen og Tor Egil Skaar.

 

Og som på forrige Kor Arti'-konferanse: I tillegg til et rikholdig faglig tilbud ble det musikalsk forspill før felles middag første dag.

 

Kor Arti'-materiell kan fortsatt bestilles

 

Fra 1997 og fram til 2016 ble det årlig utarbeidet nytt undervisningsmateriell (cd og hefte) i Kor Arti’-serien med tilhørende kurs. Her fins en stor samsangskatt som fortsatt er velegna for sang- og musikkundervisning i skolen.

 

Her kan du bestille undervisningsmateriell fra hele Kor Arti’-serien

Les flere nyheter!

Siste fra Kulturtrøkk: