Webinar med fokus på digitale framtidsmuligheter

2021 Webinar digitalt.png
WEBINAR MED DIGITALT FOKUS: Fra Erik Rosales' økt, som fokuserte kreativ anvendelse av medieteknikk. (Foto: Skjermdump/Zoom)
20.04.2021 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Webinar med fokus på digitale framtidsmuligheter

TRONDHEIM: Webinaret Det er faktisk mulig – neste nivå på fjernundervisning og digital samhandling ble arrangert 20. april  av Norsk kulturskoleråd i samarbeid med UKM Norge og Kulturtanken. Opptak av webinaret er nå mulig å se.

 

Her finner du et redigert opptak av webinaret på Vimeo

 

Den nylig framlagte stortingsmeldinga om barne- og ungdomskultur løfter behovet for fjernundervisning og digital samhandling som et supplement til vanlig undervisningsaktivitet. Under koronapandemien har mange pedagoger og kunstnere erfart at de digitale løsningene er ustabile, har stor forsinkelse, er vanskelige å bruke, og i beste fall er kriseløsninger.

 

– På dette webinaret fokuserte og presenterte vi løsninger som er under utprøving i Sverige og Finland, hvor kvaliteten er på et helt annet nivå, forsinkelsen på et minimum og der løsningen er oppkoblet og klar til bruk 24/7, sier Bård Hestnes (bildet), rådgiver og leder av funksjonsområdet digital utvikling i Norsk kulturskoleråd.

 

På webinarer møtte de drøyt 150 deltakerne mange lærere, studenter, kunstnere og produsenter som selv har benyttet løsningen, og som kunne fortelle om kunstneriske og didaktiske erfaringer. Det ble også vist filmer fra ulike prosjekt.

 

Hensikten med webinaret var å skape entusiasme og forventning rundt de digitale mulighetene som fins, og dermed et trykk på at det skal jobbes videre med å realisere løsninger.

 

På webinaret fikk deltakene høre om prosjekt innen teater, dans, musikk og visuell kunst gjennom samtaler med blant andre

 

  • Björn Blomqvist, rektor ved Åland musikinstitut
  • Andreas Brännlund, Creative Director Lat63 art production
  • Ian Plaude, rektor ved Stockholms musikpedagogiska institut
  • Erik Rosales, Statsteatern / Cirqus Alfon
  • Christine Morgan, Operahögskolan i Stockholm
  • Christian von Gehren, Jönköpingssymfoniettan
  • Mårten Frojdo, Nordic Center for Digital Precence
  • Studenter og pedagoger fra Stockholm

– Vi vil følge opp dette webinaret med et webinar til, som vil ha fokus på tekniske løsninger og utfordringer med å få dette opp å stå i Norge samt med en invitasjon til pilotprosjekt. Men denne gang står altså didaktikk, pedagogikk og formidling i fokus, sier Bård Hestnes.

 

Les også: Rapport om digitalitet i kulturskolen: – Behov for flere tiltak og koordinerende grep i kulturskolen

Les flere nyheter!