Samspill og fordypning hånd i hånd i Ålesund

04.06.2021 Egil Hofsli (tekst) Anne Marthe Vestre Berge og Grethe Kielland (foto)
Del på:

Samspill og fordypning hånd i hånd i Ålesund

ÅLESUND: Gjennom en rekke samspilltilbud – som også forener elev- og lærerkrefter i ulike konstellasjoner ved behov og anledning – kan Ålesund kulturskole også gi mange av sine elever et godt fordypningstilbud.

 

– Vi har flere musikkensembler, som er en del av vårt fordypningstilbud. Noen av disse ensemblene har slått seg sammen, eller samarbeider når det passer slik i forhold til prosjekt de arbeider med. Nøkkelen til at dette blir bra, er engasjerte og dedikerte lærere, som blant annet skriver arrangement for de involverte ensemblene og ikke minst skaper trivsel og musikkglede for elevene, sier Gro Dalen, leder ved Ålesund kulturskole.

 

Fra Horns via Rhythm & Horns til Rhythm & Horns & Strings

 

Tre sentrale kulturskolelærere i denne sammenhengen, er blåselærer Tor Haram, slagverkslærer Miki Campins og trompetlærer Tom Gontier. Haram så i 2017 at et hornensemble ville være et godt tilbud til hans elever – både faglig og sosialt. Han fikk skoleledelsens velsignelse, og iverksatte sin plan. Samtidig fikk Campins i gang et tilsvarende slagverkensemble, og i 2018 forente en like godt de to ensemblene i det som nå er Rhythm & Horns.

 

Dette ensemblet har senere gjennomført en rekke prosjekt og gjort flere konserter. Også sammen med andre ensembler og elever ved kulturskolen – samt eksterne ensembler. Som i prosjektet «Rhythm & Horns & Strings goes Celtic» som så dagens lys høsten 2020, og som var å oppleve på konsert i slutten av mai.

 

Se video fra «Rhythm & Horns & Strings goes Celtic» her

Merk: Lenka går til et Facebook-event, og virker derfor ikke for alle.

 

– Disse ensembletilbudene har betydd mye for elevene våre, sier Tor Haram. – Vi har fått til et miljø rundt de ulike instrumentgruppene, og elevene har blitt mer sammensveisa som gruppe – de har fått en ny, felles identitet. De lærer mer, og det på et høyere nivå, og de får mer spilletid ved kulturskolen. En ekstra gevinst er at vi lærerne også får en ekstra motivasjon i arbeidet vårt.

 

Miki Campins nikker enig til alt lærerkollega Haram forteller om. Slagverklæreren sier at det er problemfritt å samarbeide om nye prosjekt, og at det nesten alltid er ja å få når en forsøker å koble på nye elevgrupper/elever. Og det er ikke utelukkende musikksamarbeid, også lærer og elever fra fag som teater og dans har vært med på noen av prosjektene.

 

Koronapandemien har vært utfordrende også for samspill-/fordypningstilbudet i Ålesund. Nå ser en fram til et større «comebackprosjekt» kommende høst. Og Campins lover:

 

Det skal bli episk bra!

 

Mer om Ålesund kulturskole på skolens nettsted

Les flere nyheter!