Bringer kulturskolen inn på Høyres landsmøteagenda

Kari-Anne Jønnes (t.v.) og Ingvill Dalseg. Faksimile fra avisa OPP.
Kari-Anne Jønnes (t.v.) og Ingvill Dalseg. Faksimile fra avisa OPP.
31.03.2022 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Bringer kulturskolen inn på Høyres landsmøteagenda

OPPDAL: Vi må legge til rette for at flere barn og unge får tilbud om kulturskole. Det sier Ingvill Dalseg til avisa OPP. Sammen med stortingspolitiker Kari-Anne Jønnes fra Innlandet fremmer kommune- og fylkespolitikeren fra Trøndelag et resolusjonsforslag om kulturskolen på Høyres landsmøte.

 

De to landsmøtedelegatene håper at Høyre på helgas landsmøte skal vise at partiet vil bidra til at den kommunale kulturskolen blir et reelt tilbud for mange flere barn og unge enn den er per nå.

 

– Kulturskolen er en lovpålagt tjeneste, men bruker kommunene den muligheten kulturskolen er? Det spør Ingvill Dalseg, som i tillegg til å være kommunepoltiker i Oppdal og fylkespolitiker i Trøndelag, er styreleder i Norsk kulturskoleråd Trøndelag.

 

Hun mener jobben mange kulturskoler gjør også i forhold til inkludering viser hvordan en arena der det tilbys undervisning innen kunst og kultur kan bidra til å skape tilhørighet, fellesskap, deltakelse samt motvirke utenforskap.

 

– Jeg håper at resolusjonsforslaget fører til at Høyres landsmøte gjøre et vedtak om at kulturskolen er en viktig samfunnsaktør, og at partier legger føringer for å senke terskelen for deltakelse i kulturaktiviteter i kommunene, sier Ingvil Dalseg.

 

– Kulturskolen er en arena der barn og unge får muligheten til å utvikle sine kreative evner, utforske ulike kulturuttrykk, bli kjent med seg selv, oppleve mestring – og de får lære av pedagoger med mye kunnskap og kompetanse. Derfor er den kommunale kulturskolen viktig å fokusere – og bidra til at den brukes til beste for kommunens innbyggere, sier Dalseg.

 

Høyres landsmøte avholdes på Gardermoen 2. og 3. april, mer informasjon om dette på hoyre.no her.

Les flere nyheter!