Historisk kulturskolesatsing på gaming og teknologi i Oslo

Uriel Soberanes-Unsplash.jpg
Uriel Soberanes-Unsplash.jpg
28.11.2022 Egil Hofsli (tekst) Uriel Soberanes/Unsplash (foto)
Del på:

Historisk kulturskolesatsing på gaming og teknologi i Oslo

OSLO: Oslo kulturskole skal satse tungt på gaming og teknologi de nærmeste årene. Nå skal landets største kulturskole ansette en egen undervisningsleder for denne faggruppen.

 

– Vi regner med at vi er først ute i Norge med dette, sier Sjur Høgberg, områderektor ved Oslo kulturskole – område vest.

 

Søknadsfristen for stillingen var 30. november.

 

10 000 elever – vil ha mange flere

 

Oslo kulturskole har i dag 10 000 elever, men ønsker seg flere og arbeider derfor kontinuerlig for å gjøre fagtilbudet attraktivt for enda flere barn og unge i hovedstaden. Skolen har i dag undervisning i musikk, visuell kunst, dans og teater på 90 ulike undervisningssteder, og 250 ansatte tilknyttet skolen.

 

Kulturskolen er høyt på den politiske agendaen i Oslo kommune og skal de nærmeste årene ha en kraftig vekst i elevtallet. Kulturskolen deles fra 1. januar 2023 i tre geografiske områder for å kunne bidra til et sterkere fokus på bydelenes behov. I den sammenhengen arbeides det med utvikling i nye og eksisterende fagfelt.

 

– Til neste år vil teknologi etableres som fagfelt i forbindelse med innvielse av ny kulturstasjon på Voldsløkka i Sagene bydel. Vi ønsker der å sjøsette et knippe nye og aktiviteter som samler barn og unge med teknologiinteresse. Det vil også være ønskelig for kulturskolen å ha teknologiaktiviteter spredt rundt flere steder i Oslo kommune, sier områderektor Sjur Høgberg.

 

Teknologi som fag i kulturskolen vil i første omgang kretse rundt fagklyngene:

 

  • Gaming, spillutvikling og programmering
  • Visuell teknologi (digital film, foto, animasjon, 3D-design/modellering, skulptur, lysdesign)
  • Musikkteknologi
  • Konsert-, forestillings- og sceneteknologi

Ønsket bakgrunn

 

Oslo kulturskole ønsker seg en undervisningsleder i teknologi med bakgrunn fra et gaming-, spillutviklings- eller programmeringsmiljø.

 

Stillingen er ledig fra 1. januar 2023 og er dimensjonert til 80%, med mulighet for utvidelse til 100% høsten 2023 knyttet til undervisning.

Les flere nyheter!