Cengiz Al juryleder for Drømmestipendet 2024

18.09.2023 Hege Arstad (tekst) Gorm Kallestad (foto)
Del på:

Cengiz Al juryleder for Drømmestipendet 2024

Cengiz Al skal lede drømmestipendjuryen 2024. 25-åringen fra Lier, droppa en gang fotballen til fordel for dansen, og ble skuespiller nærmest ved en tilfeldighet. Seks år etter brakdebuten i «Skam» og andreplass i «Skal vi Danse», lever Cengiz Al ut skuespillerdrømmen han knapt våget tro på få år tilbake. Nå ser han fram til å gi unge kunst- og kulturutøvere mulighet til å realisere drømmene sine.

 

– Jeg brenner for å inspirere! Og har tenkt mye på hvordan jeg kan bruke erfaringen min på å bygge selvtillit og løfte fram unge kunst- og kulturutøvere som fortjener å bli sett. Som juryleder av Drømmestipendet har jeg fått en unik mulighet til å gjøre nettopp dette, og derfor trengte jeg ikke mye betenkningstid før jeg takket ja til oppgaven, sier Cengiz.

 

– De som våger å drømme stort, fortjener å bli sett

 

Han mener at noe av det beste med Drømmestipendet, er at ordningen favner et bredt spekter av kunst- og kulturuttrykk, og at drømmer og ferdigheter vektlegges likt.

 

– At det foretas en helhetlig vurdering av de nominerte, er viktig og bra. Det fins mange talenter der ute, men uten ambisjoner og drømmer kommer en ikke langt. Kunst- og kulturutøvere som har funnet sine lidenskaper og våger å drømme stort, men som kanskje ikke har fått forløst det som bor i dem, fortjener også å bli sett. De fortjener å få muligheter til å utvikle talentene sine. Drømmestipendet er en viktig bekreftelse på at en er på riktig vei, men kan også bidra til at ungdom kan ta store skritt nærmere sine drømmer, sier Cengiz.

 

> Les fyldig intervju med Cengiz Al på drommestipendet.no

 

Der er søknadsportalen åpnet, og unge kunst- og kulturutøvere i alderen 1825 år kan søkes om 30 000 kroner i stipend til å oppfylle en eller flere av sine kunstneriske drømmer. Totalt skal Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping utdele 1,5 millioner kroner i 2024.

Les flere nyheter!

Siste fra Kulturtrøkk: