Utstilling åpnet på K-U-K: Prisvinnende kulturskoleelever stiller ut

Personer på utstillingsåpning.
Dagny Flakne (f.v.), Frithjof Andreas Lilje Riis, Kjell Erik Killi-Olsen, Emma Berild Engel, Lars Edvin Holgersson, Fabiola Charry.
27.04.2024 Egil Hofsli (tekst) Bård Hestnes (foto)
Del på:

Utstilling åpnet på K-U-K: Prisvinnende kulturskoleelever stiller ut

Lørdag 27. april åpnet ei ny kunstutstilling på K-U-K (Kjøpmannsgata Ung Kunst) i Trondheim, med bilder laget av tre kulturskoleelever – fra Melhus, Molde og Gloppen. Trioen er prisvinnerne i Riis-prisen 2023, og har fått oppfølging av kunstneren og K-U-K-eieren Kjell Erik Killi-Olsen fram mot denne utstillinga. 

 

Riis-prisen 2023 var og er en nasjonal synliggjøring av billedkunst laget av ungdom i alderen 13–18 år. Totalt kom det inn nærmere 200 konkurransebidrag fra 49 kommuner. I desember 2023 ble de tolv månedsvinneres kunst utstilt på Lilje Galleri i Trondheim. Nå får tre av disse vise fram mer av sin kunst, på K-U-K.

 

De tre utstillerne er Emma Berild Engel, Dagny Flakne og Lars Edvin Holgersson fra henholdsvis Molde, Melhus og Gloppen.

 

Utstillinga på K-U-K varer ei uke. De tre unge kunstnerne stiller ut tre bilder hver, som de også presenterte på utstillingsåpninga.

 

Til stede på utstillingsåpninga var også Frithjof Andreas Lilje Riis, eier av og daglig leder i Andr. L. Riis, Morten Christiansen, direktør i Norsk kulturskoleråd, kunstnernes mentor, Kjell Erik Killi-Olsen samt Fabiola Charry og Bård Hestnes, begge rådgivere i Norsk kulturskoleråd og med i prosjektledelsen for Riis-prisen.

 

Riis-prisen 2023 – visuell kunst i kulturskolen, er en videreføring av Riis-prisen 2022 der låtskriving og visuell kunst sto i sentrum. Intensjonen har vært å fremme kulturskolefaget visuell kunst samt tilrettelegge for en nasjonal synliggjøring av mangfoldige uttrykksformer og teknikker innen todimensjonale elevarbeid i sjangerne maleri, tegning, foto og grafikk.

 

Et essensielt mål for prosjektarrangørene har vært å skape gode ytringsarenaer for kulturdeltaking med og for ungdom innen visuell kunst i alderen 13–18 år.

 

Riis-prisen er et samarbeid mellom konsernet Andr. L. Riis og Norsk kulturskoleråd.

 

Riis-prisens nettside: kulturskoleradet.no/vi-tilbyr/riisprisen

Les flere nyheter!