Utstilling på K-U-K: Prisvinnende kulturskoleelever stiller ut

Bilder av Riis-prisvinnere.
11.04.2024 Egil Hofsli (tekst og kollasj) Emma Berild Engel, Dagny Flakne og Lars Edvin Holgersson (kunst)
Del på:

Utstilling på K-U-K: Prisvinnende kulturskoleelever stiller ut

Lørdag 27. april blir det åpning av kunstutstilling på K-U-K (Kjøpmannsgata Ung Kunst) i Trondheim. Utstillinga viser kunst laget av tre kulturskoleelever – fra Melhus, Molde og Gloppen, som ble prisvinnerne i Riis-prisen 2023. De tre vinnerne har fått oppfølging av kunstneren og K-U-K-eieren Kjell Erik Killi-Olsen fram mot denne utstillinga. 

 

Riis-prisen 2023 var og er en nasjonal synliggjøring av billedkunst laget av ungdom i alderen 13–18 år. Totalt kom det inn nærmere 200 konkurransebidrag fra 49 kommuner. I desember 2023 ble de tolv månedsvinneres kunst utstilt på Lilje Galleri i Trondheim. Nå får tre av disse vise fram mer av sin kunst, på ei ny utstilling på K-U-K.

 

De tre utstillerne er Emma Berild Engel, Dagny Flakne og Lars Edvin Holgersson fra henholdsvis Molde, Melhus og Gloppen.

 

Utstillinga på K-U-K varer ei uke. De tre unge kunstnerne stiller ut tre bilder hver, som de også skal presentere på utstillingsåpninga lørdag 27. april kl. 15.00 .

 

Riis-prisen 2023 – visuell kunst i kulturskolen, er en videreføring av Riis-prisen 2022 der låtskriving og visuell kunst sto i sentrum. Intensjonen har vært å fremme kulturskolefaget visuell kunst samt tilrettelegge for en nasjonal synliggjøring av mangfoldige uttrykksformer og teknikker innen todimensjonale elevarbeid i sjangerne maleri, tegning, foto og grafikk.

 

Et essensielt mål for prosjektarrangørene har vært å skape gode ytringsarenaer for kulturdeltaking med og for ungdom innen visuell kunst i alderen 13–18 år.

 

Riis-prisen er et samarbeid mellom konsernet Andr. L. Riis og Norsk kulturskoleråd.

 

Riis-prisens nettside: kulturskoleradet.no/vi-tilbyr/riisprisen

Les flere nyheter!