Kulturskolejenter på storfint julestjernelag

img_792.png
SYNGER PÅ TV-SENDT JULEKONSERT: Mari Midtli (t.v.) og Ingrid Joramo Lund. (Foto: u2pia [Mari] / privat [Ingrid])
29.10.2014 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Kulturskolejenter på storfint julestjernelag

OSLO: Kulturskolejentene Ingrid Joramo Lund (13) og Mari Midtli (17) skal opptre på samme tv-sendte julekonsert som stjerneartister som OnklP, Melissa Horn og Highasakite.

 

Sangerne Ingrid fra Kongsvinger og Mari fra Sel skal delta på Desembertoner, som er tittelen på to konserter som Nordea arrangerer i Oslo domkirke 19. desember, og TV 2 sender i opptak både 20. og 27. desember.

 

Samarbeid med Norsk kulturskoleråd

 

Begge jentene har i mange år vært elever ved sine kommuners kulturskoler, og deres deltakelse på Desembertoner er et resultat av samarbeidet Nordea og Norsk kulturskoleråd har gjennom Nordeaprosjektet KUL-TUR. Dette kompetanseutviklingsprogrammet fokuserer kulturskolenes formidling og framføring av kunst og kultur i lokalsamfunnet. Samarbeidet er unikt i norsk sammenheng, og utviklet i fellesskap med stor verdi for begge parter.

 

– Ingrid og Mari føyer seg inn i rekken av gode eksempler på hvordan et nært samarbeid mellom kultur og næringsliv kan bidra til å løfte frem unge talenter og gi dem en arena å opptre på, sier John Sætre, direktør for bankvirksomheten i Nordea.

 

Mer om Nordeaprosjektet KUL-TUR

 

Gratis - veldedig formål kan støttes

 

Dette er femte år på rad at Nordea og Oslo domkirke samarbeider om å gi en gave til Oslos befolkning i form av to gratis julekonserter. Konsertene holdes fredag den 19.desember 2014 kl. 17.00 og kl. 20.00. – Med Desembertoner gjør Nordea det mulig for mange å komme i gladstemning opp mot juletid. Samtidig gir vi støtte et veldedig formål, sier John Sætre.

 

Etter konsertene kan den som vil gi en gave gjennom kollekten som samles inn og går til Åpen Kirke. Dette er et prosjekt som gjør Oslo domkirke tilgjengelig store deler av døgnet for alle som søker det, og som er et samarbeid mellom Oslo domkirke og Kirkens Bymisjon.

 

– For Nordea er det viktig å gi noe tilbake til samfunnet. Vi støtter både sosiale og kulturelle tiltak. Åpen Kirke skaper et frirom til de som trenger det, og er et opplagt veldedig formål for oss å støtte, sier John Sætre.

 

Konsertene i Oslo domkirke blir ledet av John Brungot. Atle Halstensen er kunstnerisk ansvarlig. Og hele artistlista er slik:

 

• Highasakite

• Melissa Horn

• Silya Nymoen

• OnklP & De Fjerne Slektningene

• Thomas Dybdahl

• Ingrid Joramo Lund

• Mari Midtli

• Trefoldighet jentekor

• Kåre Nordstoga

 

 

 

Les flere nyheter!