Hammerfest i kulturskolens tegn

img_900.png
KULTURSKOLE I FOKUS: Mye kulturskolerelatert program i Hammerfest 24.-27. september.
16.09.2015 Egil Hofsli (tekst og fotokollasj)
Del på:

Hammerfest i kulturskolens tegn

HAMMERFEST: Kulturskoleelever og -ansatte samt mange andre med kulturskoleinteresse fra hele Finnmark samles til «kulturskolefestlige» dager i Hammerfest neste uke.

 

I løpet av tre innholdsrike døgn skal det i Finnmarks nest største by arrangeres både Finnmark kulturskolefestival 2015, finnmarksutgaven av Kulturskoledagene 2015-2016 og «… og de nominerte er …»-forestilling.

 

I tillegg fins det en hemmelig kulturoverraskelse til i programmet et sted, og mer har vi ikke lov å si om det …

 

Norsk kulturskoleråd Finnmark i samarbeid med Norsk kulturskoleråd sentralt står som arrangør av samtlige arrangement, og kulturskolerådets rådgiver i Finnmark, Ann-Synnøve Bendixen, har travle forberedelsesdager. Hun holder i alle tråder, men har med seg gode medhjelpere fra Hammerfest kulturskole, lokalavdelingas styre og Norsk kulturskoleråd sentralt.

 

Kulturskoledagene åpner torsdag

 

Det aller meste foregår i Arktisk kultursenter. Der åpner finnmarksutgaven av Kulturskoledagene 2015-2016 torsdag 24. september, som dette skoleåret er et sentralt møtepunkt for alle som arbeider med implementeringen av kulturskolenes nye rammeplan, «Mangfold og fordypning». Med utgangspunkt i denne rammeplanen vil Kulturskoledagene tilby foredrag og ulike sesjoner med fokus på fagområder i rammeplanen, som vil komme til å berøre undervisningen i kulturskolene i framtida.

 

Blant foredragsholderne er Ola Bremnes (holder konsertforedrag om kreativitet, det hele mennesket og skapende skriving) og Nils R. Sandal, styreleder i Norsk kulturskoleråd (som snakker om den gode skoleeier).

 

Kulturskoledagene strekker seg over to dager, og avrundes med Bremnes’ foredrag fredag ettermiddag.

 

Kulturskolefestival med forestillinger og verkstedkurs

 

Finnmark kulturskolefestival strekker seg over fire dager (torsdag 24. - søndag 27. september), men det meste av aktivitet foregår fredag og lørdag (torsdag og søndag er hovedsakelig henholdsvis ankomst- og avreisedag).

 

Deltakerne på kulturskolefestivalen er kulturskoleelever, og disse kommer fra kulturskoler i hele Finnmark. I Hammerfest samler de seg både i plenum og gruppevis, og deltar på verkstedkurs, forestillinger og uformelt, sosialt samvær.

 

Fredag inkluderer festivalen forestillinga «… og de nominerte er …» (mer om denne under neste mellomtittel). Lørdag blir det en forestilling med framvisning av hva som er laget på de ulike verkstedkursene. Det blir verkstedkurs i emner som korps, improvisasjon/samspill, folkemusikk, band, dans, film, scenografi, teatersport, kor, piano/besifringsspill og perkusjon.

 

«… og de nominerte er …»

 

Fredag kveld arrangeres forestillinga «… og de nominerte er …» som en del av Finnmark kulturskolefestival, men den er også åpen for alle (gratis for alle under 16 år) som vil oppleve unge, dyktige kulturutøvere fra hele Finnmark utfolde seg på en proff scene med proffe rammer.

 

Denne forestillinga er primært en synliggjøringsarena for Finnmarks nominerte til Drømmestipendet de to siste årene. Men forestillinga er bygget ut slik at det også er rom for en del aktører som deltok på Ungdommens kulturmønstrings fylkessamling i 2015.

 

Drømmestipendet er en stipendordning som årlig genererer ett hundre stipend à 10.000 kroner (totalt én million kroner) til unge kulturutøvere. Stipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping.

 

 

Les flere nyheter!