Ingrids støttekonsert

img_899.jpg
INNSATS FOR FLYKTNINGER: Kulturskoleeleven Ingrid Vingelen-Bye (13) tok initiativ til en støttekonsert for flyktninger. (Foto: privat)
17.09.2015 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Ingrids støttekonsert

STØREN: Det hjerteskjærende bildet av treåringen Aylan, flyktninggutten som ble skylt død i land, rørte kulturskoleeleven Ingrid Vingelen-Digre (13) så sterkt at hun bare måtte gjøre noe for å hjelpe desperate flyktninger. Og Ingrid får ting til å skje: 26. september arrangeres konsert i Støren kulturhus til inntekt for flyktningene i Syria.

 

Kanskje kan Ingrids engasjement og initiativ spore andre kulturskoler, kulturskoleelever, kulturskoleansatte til liknende innsats? Ingrid godtar nok at andre "kopierer" hennes handling.

 

Merk: Se lenker nederst i artikkelen til andre støttekonserter o.l. som kulturskoler er involvert i. Meld gjerne fra om flere slike arrangement, så supplerer vi oversikten. Send melding til egil.hofsli@kulturskoleradet.no.

 

Kulturskoleelev og drømmestipendnominert

 

Ingrid Vingelen-Digre er mangeårig kulturskoleelev ved Midtre Gauldal kulturskole. For tida har hun fagene drama, fløyte, sang og band på timeplanen. Hun har også korpsbakgrunn og hun var en av Midtre Gauldal kommunes nominerte til Drømmestipendet 2014. Ingrid har allerede markert seg som musikkteaterartist, og har hatt flere roller i store, lokale oppsetninger både i hjemkommunen og ved Trøndelag Teater i Trondheim.

 

Ingrid drømmer om å ta utdannelse innen musikk og/eller teater og bli profesjonell kulturutøver. Men hun har også lyst til å hjelpe andre mennesker til å nå sine drømmer. Som for en flyktning kan handle om å få et trygt liv i et land som Norge.

 

Da Ingrid så bildet av Aylan, spurte hun mamma Lillian Digre om de ikke kunne gjøre noe. Dette var spiren til en idé, som altså resulterer i en konsert kalt «Det banke på» i Støren kulturhus lørdag 26. september. Kulturhusleder Atle Fredagsvik sier til Trønderbladet at målet er å få kanalisert det lokale engasjementet, siden det er mange som ønsker å bidra.

 

– Handling kreves

 

– Flyktningkrisen krever handling, og det er mange som vil bidra og gi støtte. Gjennom denne konserten kan vi være med å samle inn penger til folk i nød som er på flukt. Det er en tragisk situasjon disse flyktningene står i. Som ressurspersoner ønsker vi å bidra i denne prekære situasjonen. Som medmennesker vil vi sette fokus på hva vi som enkeltpersoner og lokalsamfunn kan gjøre også for de flyktningene som allerede er her, og for de som skal komme, sier Fredagsvik.

 

Med utgangspunkt i Ingrids idé og ønske er et stort apparat i arbeid for å få arrangementet til å bli en realitet. Flere lokale artister er allerede klare til innsats, naturlig nok er initiativtaker Ingrid Vingelen Digre blant disse. Frivilligsentralen i Midtre Gauldal, Røde Kors, Norsk folkehjelp og andre ressurspersoner i kommunen er også med og bidrar på ulike måter.

 

Oppfordrer det lokale næringslivet

 

Det lokale næringslivet oppfordres også til å være med og bidra, enten gjennom direkte støtte av kroner og øre, eller gjennom premier til loddsalget under konserten.

 

Det er opprettet en egen innsamlingsside på internett for saken - se her

 

Mer informasjon om støttekonserten på Støren på Facebook her

 

Andre støttearrangement med kulturskoler involvert

 

Støttekonsert i Namsos for Flyktninghjelpen

Arrangementsdato: 16. september. Namsos kulturskole varinvolvert

 

Jazzhjelp - støttekonsert i Skien

Arrangementsdato: 20. september. Fire lærere ved Skien kulturskole tok initiativet

 

 

Les flere nyheter!