Jubel ved Kulturskulen i Eid for nok en MGPjr-vinner

2017 Oselie Henden 6.11.png
KULTURSKOLEJENTE: Kulturskoleeleven Oselie Henden vant lørdag MGPjr 2017. (Foto: Skjermdump fra NRK 1)
06.11.2017 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Jubel ved Kulturskulen i Eid for nok en MGPjr-vinner

NORDFJORDEID: For andre året på rad er vinneren av MGPjr fra Eid i Sogn og Fjordane, og igjen skal Kulturskulen i Eid glede seg over elevsuksess i den gjeve sangkonkurransen. Oselie Henden har vært kulturskoleelev siden 2009.

 

Lørdag gikk Oselie Henden (14) til topps i MGPjr 2017-finalen, med den selvkomponerte sangen "Verda Vår", som handler om flyktningkrisa. Hun har fått undervisning både i piano og sang ved Kulturskolen i Eid.

 

Oselie er for øvrig tremenning til Vilde Hjelle, den ene i Nordfjordeid-duoen som vant i fjor. Vilde vant sammen med Anna Naustdal. Også de to jentene hadde sterk tilknytning til kulturskolen, Vilde som elev, Anna med en mor som er kulturskolelærer.

 

Eid-ordførar Alfred Bjørlo gleder seg veldig over nok en MGPjr-triumf til kommunens dyktige unge sangere. Han tror en god kulturskole med gode lærere er en viktig årsak til at dette skjer.

  

– Eg trur at vi har klart å skape eit miljø i kulturskulen dei siste ti åra der barn og unge får høve til å utvikle seg. Dei får, mellom anna ved hjelp av flinke instruktørar i kulturskulen, tidleg lære seg å stå på ei scene. Eg trur kombinasjonen av Operahuset, gode kulturskulelærarar og eit fantastisk kulturskulemiljø på tvers av alle aldrar, gjer at talent får utvikle seg og blomstre, sa Alfred Bjørlo til Sunnmørsposten.

 

Mye mer om MGPjr på nrksuper.no

Les flere nyheter!