Kulturskoledagene 2017-2018: Sesongen i gang

2017 Molde 9.11.jpg
HOVEDFOREDRAGSHOLDER: Fra Mattias Øhras foredrag på Kulturskoledagene i Molde.
09.11.2017 Egil Hofsli (tekst) Øystein Heggstad (foto)
Del på:

Kulturskoledagene 2017-2018: Sesongen i gang

TRONDHEIM: Kulturskoledagene-sesongen er i gang, men påmelding er fortsatt mulig til tre av årets fem arrangement. "Samarbeid om elevens læring" er hovedoverskrift for Kulturskoledagene 2017-2018.

 

Kulturskoledagene i Molde arrangeres 9. - 10. november. Så følger neste arrangement i Sola/Stavanger uka etter (16. - 17. november) og i Stjørdal uka deretter igjen (23. - 24. november).

 

Det er fortsatt mulig å melde seg på til Kulturskoledagene-arrangementene i januar 2018, som foregår henholdsvis på Hamar (frist: 1. desember) og i Kristiansand (frist: 1. desember).

 

Merk: I tillegg fins det stadig muligheter for å kjøpe dagpakker til Kulturskoledagene i Stjørdal. Ta kontakt direkte med Bente Smaavik Borge, på e-post bente.smaavik@kulturskoleradet.no.

 

  • Felles hovedoverskrift for Kulturskoledagene 2017-2018 er "Samarbeid om elevens læring". Dette viktige temaet skal belyses gjennom plenums- og gruppeforedrag, verkstedkurs og gruppediskusjoner.
  • Kulturskoledagene 2017-2018 er siste sesong i en treårssyklus der disse arrangementent "går i takt" med implementeringen av den nyeste utgaven av rammeplanen for kulturskolen (2016). Kulturskoledagenes målgruppe er derfor fortsatt kulturskoleeiere, - ledere og -pedagoger.
  • Einar Øverenget (filosof, forfatter og foredragsholder), Mattias Øhra (høgskolelektor ved Høgskolen i Sørøst-Norge), Tuomo Haapala (musiker, komponist, dirigent, regissør) skal alle holde plenumsforedrag.
  • Parallell sesjon for diskusjon og kunnskapsdeling under vignetter som "Breddeprogram", "Fordypningsprogram" og "Kulturskolen for framtida".
  • Parallell sesjon for presentasjon av gode eksempler på samarbeid til beste for kulturskolens elever, under vignetten "Suksesshistorier fra virkeligheten".
  • Parallell sesjon med verkstedkurs, under vignetten "Kunstner og pedagog". Her blir det verkstedkurs innen musikk (flere kurs), visuell kunst, skapende skriving, teater og dans. Her blir det til lokale tilpasninger både hva gjelder kursledere og -innhold.

Kulturskoledagene-arrangementene i 2017-2018

 

Programendring: Lystad erstatter Sørensen

 

Ved fire av årets arrangement skulle Anne Gabrille Sørensen holde foredrag eller lede verkstedkurs. Hun har dessverre blitt nødt til melde forfall. Hennes oppgaver - med uendret fokus - overtas av Gro Lystad (bildet t.h.). Hun har mye erfaring fra teaterarbeid i mange ulike roller, blant annet som regissør og instruktør.

 

Ikke Kulturskoledagene i nord, men ...

 

Kommende skoleår arrangeres ingen Kulturskoledagene i Nord-Norge. I stedet kommet et annet tilbud til landsdelens kulturskoleansatte og -eiere: Lederdager i nord. For øvrig kan alle i Nord-Norge - i likhet med alle andre - fritt melde seg på det Kulturskoledagene-arrangementet som passer dem best hva gjelder tid, sted og innhold.

 

Nyttig nyhetsbrev

 

Det kan være lurt å abonnere på nyhetsbrevet Kulturtrøkk (gratis tjeneste). Der vil du blant annet få beskjed straks program og omtaler o.l. er klart.

 

*) Kulturskoledagene Vest er i år sammenkoblet med Skolemøtet for Rogaland (i Stavanger) 17. november. Det betyr at arrangementets innhold vil bli annerledes enn de fire øvrige hva gjelder dag to.

 

Mer om tidligere arrangement og Kulturskoledagene generelt

Les flere nyheter!