Nordeas kulturskolepris til musikeren Dina Sofie Vollen

2018 Nordeapris-1 6.11.jpg
FIKK PRIS: Dina Sofie Vollen fra Stathelle i Bamble er tildelt Nordeas kulturskolepris.
06.11.2018 Egil Hofsli (tekst) Alex Torstensen (foto)
Del på:

Nordeas kulturskolepris til musikeren Dina Sofie Vollen

LANGESUND: Tirsdag 6. november ble Dina Sofie Vollen (17) fra Stathelle tildelt Nordeas kulturskolepris. Dina har vært elev ved Bamble kulturskole siden 2007 og har fått undervisning i mange fag: Kulturlek, musikklek, althorn, barnekor, bandsamspill, ungdomsteater, piano og sang.

 

De siste årene er det piano og sang som har vært Dinas hovedfokus. 

 

Dina fikk Nordeas kulturskolepris overrakt på et arrangement i Langesund, med blant annet bambleordfører Hallgeir Kjeldal (t.v. på bildet) og Christian Stulen fra Nordea (midt på bildet) til stede. Kjeldal satt for øvrig i juryen som plukket ut Dina som prisvinner. Der hadde ordføreren selskap av inspektør Ingrid Nåvik Grønlund og kulturskolelærer John Olav Hovde fra den lokale kulturskolen. Juryen uttaler følgende om prisvinneren:

 

«Vinneren av Nordeas kulturskolepris har vært elev ved Bamble kulturskole helt siden 2007. Ved å ha vært deltaker på en rekke forskjellige tilbud har vinneren utviklet en sterk musikalitet og formidlingsevne. Vinneren er fortsatt elev i kulturskolen på flere tilbud og uttaler at prispengene skal brukes til å videreutvikle seg som utøver og til å spre skjønnheten i musikk til andre»

 

Den 17-årige prisvinneren fikk diplom og 10 000 kroner samtidig som kulturskolen hennes fikk 5000 kroner til å innkjøp av formidlingsutstyr.

 

Mer om Nordeas kulturskolepris

 

I søknaden skrev Dina at hun synger både opera, blues, jazz og rock, og gjerne blander disse sjangrene. Hun formidler sangene ved bruk av ulike formidlingsteknikker, også ved bruk av dans.

 

Hun skriver at hun ønsker å formidle skjønnheten i musikken samt gleden hun opplever ved å framføre den. Hun har et fokus på å nå ut til et yngre publikum, uten at hun glemmer den eldre delen av sitt publikum.

 

I forbindelse med prisutdelinga framførte Dina Sofie sangene "Solveigs sang" og "I dreamed a dream".

 

Prispengene tenker Dina å bruke blant annet til å videreutvikle sangkunnskapene sine. 

Les flere nyheter!