Kulturskoledagene 2018–2019: Fortsatt mulig å melde seg på flere arrangement

09.11.2018 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Kulturskoledagene 2018–2019: Fortsatt mulig å melde seg på flere arrangement

STJØRDAL: Tre Kulturskoledagene-arrangement finner sted i november. Påmeldingsfristen er ute for arrangementene i Bodø (14.–15.11.), Bergen (15.–16.11.) og Stjørdal (29.–30.11.), men sjekk påmeldingssida på kulturskoleradet.no, det kan fortsatt være ledige plasser i Bergen og Stjørdal. Det er også mulig å melde seg på Kulturskoledagene på Gardermoen og i Molde, som arrangeres 3.–4. januar 2019.

 

Noen av påmeldingsfristene er forlenga, slik at per 7. november er det følgende frister som gjelder:

 

Arrangement og

arrangementsdatoer

Påmeldings-

frist

Kulturskoledagene

i Bodø

14.15. nov.

Påmelding

avslutta

Kulturskoledagene

i Bergen

15.–16. nov.

 Påmelding

kan fortsatt

være mulig

- sjekk her

Kulturskoledagene

i Stjørdal

29.–30. nov.

10. nov.

Påmelding

her

Kulturskoledagene

på Gardermoen

3.–4. jan. 2019

20. nov.

Påmelding

her

Kulturskoledagene

i Molde

3.–4. jan. 2019

20. nov.

Påmelding

her

 

Program, omtaler og påmeldingslenker finner du her

 

Blant bidragsyterne i Tromsø var June Breivik og Marcus Lewin, som begge holdt plenumsforedrag. Breivik er leder for avdelingen Kunst, kultur og skole i Kulturtanken. Hun skal holde plenumsforedrag også på Kulturskoledagene i Bergen, Bodø og Stjørdal. Breiviks foredrag i denne sammehengen har tittelen "Læring i en digital tid. Hvordan bruker barn og unge digitale medier?". 

 

Siste 1: Julie Andersland (V), byråd for klima, kultur og næring i Bergen kommune, skal åpne Kulturskoledagene i Bergen. Andersland er aktuell med ny plan for kulturskolen i Bergen.

 

Siste 2: Trine Vollan, filmskaper og forfatter, skal holde åpningsforedraget i Bodø, som handler om hennes egen film "Den gode lærer".

 

Lewin (bildet t.h.) er profilert trommeslager, blant annet med fartstid i The Brazz Brothers og som slagverks- og bandlærer ved Nannestad kulturskole. Lewins foredrag i Tromsø, og som han også skal holde i Beegem, har tittelen "Ser vi individet? Om relasjonen mellom elev og lærer".

 

Videre holdt Mona Ibrahim Ahmed og Irene Kinunda (bildet t.v.) – begge kjent fra Fargespill – et kunstnerisk avslutningsforedrag i Tromsø. De skal i ilden også i Bergen og Stjørdal.

 

På Kulturskoledagene i Stjørdal skal Marianne Knudsen, universitetetslektor i drama/teater ved NTNU, holde plenumsforedraget "De flytende øyer  Om tverrfaglig samarbeid i kulturskolen".

 

I Molde i januar 2019 blir det plenumsforedrag ved June Brevik samt forfatter og foredragsholder Jan Spurkeland og Lage Thune Myrberget, kultursjef i Rana kommune.

 

På Gardermoen blir det plenumsforedrag ved Heidi Haraldsen (Kunsthøgskolen i Oslo), Arne Berggren (Kulturverket, Umeå) og Rut Jorunn Rønning (Norsk kulturskoleråd).

 

Ellers blir det mange andre økter (verksteder, foredrag, deling av gode eksempler, erfaringsdeling, kunstneriske innslag m.m.) med en rekke bidragsytere, mer om dette i de ulike programmene og omtalene.

 

Arrangøren Norsk kulturskoleråd har datoer, steder og hovedtema klare for samtlige seks utgavene av Kulturskoledagene i skoleåret 20182019.

 

Hovedtema for Kulturskoledagene 20182019

 

  • Lærerrollen og profesjonen
  • Kvalitet i kulturskolen
  • Kulturskole og inkludering

Målgruppa for Kulturskoledagene: Kulturskoleeiere, -ledere og -pedagoger.

 

Det kan være lurt å abonnere på nyhetsbrevet Kulturtrøkk (gratis tjeneste). Der vil du blant annet få beskjed straks program og omtaler o.l. er klart. Alt som må gjøres for å bli abonnent er å sende en e-post til post@kulturskoleradet.no med "Vil ha Kulturtrøkk" i emnefeltet.

 

Mer om tidligere arrangement og Kulturskoledagene generelt

Les flere nyheter!