Årets musiker anbefaler unge musikere å gjøre som ham: – Bli med i UMM!

2019 Florian påmelding 29.5.png
VIL HA FLERE MED I UMM: Florian Rademacher Krogsæter ble Årets musiker i UMM i januar. Nå håper han at mange unge musikere gjør som ham og melder seg på UMM.
06.06.2019 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

Årets musiker anbefaler unge musikere å gjøre som ham: – Bli med i UMM!

TOMREFJORD: Tida er inne for å melde seg på til Ungdommens musikkmesterskap 2019–2020. Noe Årets musiker i forrige UMM, Florian Rademacher Krogsæter, varmt anbefaler unge musikere å gjøre.

 

– Ja, det vil jeg absolutt! Fordi det er gøy, spennende og lærerikt. Og det er kjempemorsomt å være i lag med andre som også driver med musikk, sier elleveårige Florian Rademacher Krogsæter.

 

– Skal du selv melde deg på UMM også i 2019–2020?

 

 Kanskje, og i så fall som medlem i messingkvintetten Den lille messingfabrikken, sier Florian. Den kvintetten kan stille i kammermusikklassen, som hvert år inngår i UMM-programmet. Med seg i kvintetten fra Vestnes i Møre og Romsdal har Florian sin bror Emil Rademacher Krogsæter, Roman Mohylevyts samt søskenparet Oline og Magnus Seime Legernes.

 

Les også: Årets UMM-musiker solist med KORK på NRK 1 lørdag 8. juni

 

Eventyraktig suksess

 

Florians deltakelse i Ungdommens musikkmesterskap 2018–2019 ble en eventyraktig suksess. Han imponerte juryene ettertrykkelig både i regionalt mesterskap og i det nasjonale mesterskapets tre runder. Etter sin flotte prestasjon i superfinalen ble Florian belønnet med 50 000 kroner samt et solistoppdrag med KORK. Ikke nok med det: Han kapra like godt to priser til. Publikum stemte ham fram til Årets publikumspris, pålydende 15 000 kroner. Han fikk også prisen Årets talent fra Norges Musikkorps Forbund, pålydende 20 000 kroner.

 

– Det har vært gøy å være med i UMM hvert år. Da jeg kom til finalen i 2017–2018 tenkte jeg at jeg hadde veldig lyst til å komme til superfinalen neste gang, og vinne hele konkurransen og bli kåret til Årets musiker. Jeg øvde hele det neste året for å klare det. Da jeg vant UMM i vinter fikk jeg plutselig mange spilleoppdrag og økonomisk støtte som jeg kan bruke til ekstra horntimer, kjøp av eget instrument og undervisning i musikkteori, sier Florian. 

 

Påmeldinga er i gang – endring for eldste klasse

 

Vil du være med i Ungdommens musikkmesterskap 2019–2020, og er under 19 år, kan du nå melde deg på ett av høstens ti regionale mesterskap. Er du derimot i alderen 19–25 år, er påmeldingsopplegget endra – mer om dette lengre nede i artikkelen. Men du skal fortsatt melde deg på via UMMs påmeldingsportal.

 

I 2019–2020 er mesterskapet åpent for følgende disipliner for deg i alderen under 19 år:

 

 • Piano
 • Messingblås
 • Treblås
 • Slagverk
 • Åpen klasse (akkordeon, kirkeorgel og harpe)
 • Kammermusikk

Direkte til påmeldingsportalen

 

Påmeldingsfrist: 1. oktober 2019.

 

Reglement for UMM 2019–2020

 

De regionale mesterskapene arrangeres slik:

 

 • Bergen: 9. november
 • Lillehammer: 9. november
 • Mosjøen: 9. november
 • Stjørdal: 9. november
 • Larvik: 16. november
 • Tromsø: 16. november
 • Ålesund: 16. november
 • Oslo/Sandvika: 16. og 17. november
 • Kristiansand: 17. november
 • Stavanger: 17. november

De som presterer aller best i de regionale mesterskapene kvalifiserer seg til det nasjonale mesterskapet. Det arrangeres på Norges musikkhøgskole i Oslo, 17. og 19. januar 2020. 

 

Eldste klasse deltar med videoopptak

 

For eldste klasse i UMM, for musikere i alderen 19–26 år, blir veien til det nasjonale mesterskapet annerledes i år. Her kan musikere melde seg på i alle UMMs disipliner, det vil si sang, piano, stryk, blås, slagverk, åpen klasse (harpe, akkordeon, kirkeorgel) samt kammermusikk. Deltakerne skal høsten 2019 levere et videoopptak av seg selv som bedømmes av en jury. Inntil 30 deltakere vil så bli plukket ut til deltakelse i det nasjonale mesterskapet i januar 2020.

 

Der kåres blant annet Årets musiker 2019–2020, som belønnes med 50 000 kroner og flere andre gjeve premier.

 

UMM arrangeres av Norsk kulturskoleråd, Norges Musikkorps Forbund, Musikkpedagogene Norge og Norges musikkhøgskole.

 

Mye mer om UMM på nettstedet umm.no

Les flere nyheter!