UKM-festivalen: Stjørdal er årets arena

2019 UKM 18.6.png
FESTIVAL: UKM-festivalen 2019 arrangeres i Stjørdal 24. - 28. juni. (Foto: Anja K. Laland/ukm.no/Kimen kulturhus)
18.06.2019 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

UKM-festivalen: Stjørdal er årets arena

STJØRDAL: Siste uka i juni samles nærmere 550 kulturutøvende ungdommer og ledsagere fra hele landet i Stjørdal. På UKM-festivalen 2019 skal de vise fram sine kulturuttrykk for hverandre og andre, oppleve kultur sammen og kanskje lære noe nytt de kan ha glede av som kulturutøvere. Blant disse er mange hundre kulturskoleelever.

 

På den nasjonale UKM-festivalen møtes ungdommer til intense dager med forestillinger, verkstedkurs, konserter, filmvisninger, kunstutstilling, tv-produksjon, sosialt samvær og masse annet.

 

De fleste deltakerne er mellom 15 og 20 år, og alle har de felles at de er interessert i - og gode på - noe som har med kultur å gjøre. Festivalen er som alltid skreddersydd for deltakerne, men deler av den er også godt lagt til rette for andre publikummere, som kan tenke seg å oppleve både musikere, dansere, skuespillere, ord- og bildekunstnere, filmskapere, fotografer, reportere, arrangører, konferansierer og stand up-komikere utfolde seg på mange arenaer. Mange av disse vil markere seg grundig i norsk kulturliv framover, og som publikummer kan du her oppleve framtidige stjerner relativt tidlig i sine karrierer.

 

For deg som vil oppleve UKM-festivalen som publikummer, er det tirsdag 25., onsdag 26. og torsdag 27. juni som er dagene å ta turen til Stjørdal og Kimen Kulturhus. Der er det to forestillinger daglig (kl. 12.30 og 18.00 samtlige dager) samt kunstutstilling, som åpner tirsdag 25. juni kl. 15.00. Onsdag 26. juni kl. 15.00 er det dessuten filmvisning kl. 15.00.

 

Se hele publikumsprogrammet her 

 

Mye mer om UKM på ukm.no

Les flere nyheter!