Nytt nasjonalt ungdomskor ønsker kulturskoleelever med i rekkene

2019 Ung i Kor 15.6.png
NYTT NASJONALT UNGDOMSKOR: Anja Skybakmoen (bildet oppe t.h.) og Benedikte Kruse (bildet nede t.h.) blir musikalske ledere for det nye koret. (Illustrasjon: kodaly.org.au)
15.06.2019 Egil Hofsli (tekst og fotokollasj)
Del på:

Nytt nasjonalt ungdomskor ønsker kulturskoleelever med i rekkene

OSLO: Ung i kor skal initiere et nytt nasjonalt prosjektkor – Norges Rytmiske Ungdomskor – for unge talentfulle sangere i alderen 17–26 år. Og initiativtakeren ser gjerne at mange av disse er eller har vært kulturskoleelever.

 

Ung i Kor er en medlemsorganisasjon for norske barne- og ungdomskor. Nå ønsker organisasjonen å skape en arena for unge sangere som vil lære mer om samt drive med ensemblesang innen rytmisk sjanger på høyt nivå. Koret vil synge musikk innen rytmisk sjanger – pop, jazz o.l. – og jobbe med ulike tema fra prosjekt til prosjekt. Første prosjekt har tema: «Norske rytmiske folketoner».

 

– Vi er stolte over å ha to erfarne sangere og korledere som musikalske ledere. Anja Skybakmoen og Benedikte Kruse er klare for denne oppgaven, forteller Marius Solevågseide, produsent for koret som skal etableres.

 

– Kulturskolene viktige for oss

 

– Kulturskolene er viktige arenaer for å nå ut til mulige deltakere. Derfor oppfordrer vi kulturskolene til å ta kontakt med undertegnede om de vil vite mer, ønsker å henge opp plakater og/eller ønsker å dele informasjon om koret gjennom sine kommunikasjonskanaler, sier Solevågseide.

 

Første samling for det nye koret finner sted 4.–6. oktober 2019, på Østlandet – et sted nært til Oslo.

 

Prosjektet er finansiert av Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) og Ung i kor. 

 

Ung i kor har siden slutten av 80-tallet drevet Norges Ungdomskor, som er forankret i den klassiske kortradisjonen. 

 

Marius Solevågseide kan kontaktes via e-postadressen marius@ungikor.no.

 

Mer informasjon og påmeldingsmulighet finner du her

 

Påmeldingsfrist: 14. juli 2019.

Les flere nyheter!