Idol-finalister med kulturskolebakgrunn

2020 Idolfinalister v.2 15.5.png
IDOL-FINALISTER: Mari Eriksen Bølla og Tore Pedersen har begge kulturskolebakgrunn. I kveld deltar de i finalen i TV 2-konkurransen Idol. (Foto: TV 2)
15.05.2020 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Idol-finalister med kulturskolebakgrunn

OSLO: Mari fra Bryne og Tore fra Sunndalsøra representerer også kulturskolelandet når de i kveld stiller i årets finale i TV 2-konkurransen Idol.

 

Mari Eriksen Bølla (15) og Tore Pedersen (18) skal sammen med Oda Gondrosen (23) fra Fredrikstad kjempe om å vinne Idol 2020.

 

Mari har vært sangelev ved kulturskolen i hjemkommunen Time samt medlem i kulturskolekoret i Sandnes. Hun fikk Drømmestipendet 2018 fra Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping, i kategorien annet, fordi hun har vært veldig allsidig og holdt på med både musikk, dans og teater i mange år allerede.

 

Tore har fått undervisning både som gitarist og bandmusiker ved Sunndal kulturskole. Han var i likhet med Mari nominert til Drømmestipendet i 2018, men var da ikke blant dem som fikk stipend. Så gjenstår det å se hvem som skårer best i kveld av Tore og Mari, og kanskje vil den beste av dem vinner hele konkurransen og kapre seg en platekontrakt.

 

Merk: Også den tredje finalisten, Oda Gondrosen, har vært nominert til Drømmestipendet, i 2014.

 

Historisk finale

 

Det er en historisk finale, da dette er den første i Idol-historien hvor det er flere enn to deltakere i finalen. Tre finalister i finalen gjør at det blir to avstemminger. Det blir både finale og superfinale i samme sending. Først blir tre deltakere til to, og så møtes disse i en siste "duell". Til slutt er det bare én som får framføre den nye "vinnerlåta" til slutt i kveld.

 

Dette er den ellevte sIdol-sesongen på TV 2. 

 

Idol-finalen ser du på TV 2 fredag 15. mai kl. 20.00 og på TV 2 Sumo.

Les flere nyheter!