Ny film fra Norsk kulturskoleråd: «Arbeidstidsavtalen – et mulighetsrom»

2020 Arbeidstidsavtalen film 8.5.png
NY FILM: Trude Nordeng Rougnø og Torkel Øien medvirker i filmen "Arbeidstidsavtalen i kulturskolen - et mulighetsrom".
07.05.2020 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Ny film fra Norsk kulturskoleråd: «Arbeidstidsavtalen – et mulighetsrom»

OSLO: Ledelse i kulturskolen er et satsingsområde hos Norsk kulturskoleråd, og satsinga innbefatter også produksjon av relevante filmer. Ny film har premiere denne uka: «Arbeidstidsavtalen i kulturskolen – et mulighetsrom» er tittelen.

 

Merk også: Nytt webinar relatert til Ledelse i kulturskolen arrangeres 13. mai, kl. 11.30 – 13.30. Tema: Kulturskolene åpner igjen. Påmelding gjør du her. Påmeldingsfrist: 13. mai kl. 09.00.

Norsk kulturskoleråd vil i 2020 presentere flere filmer som tar for seg tema som kulturskolerådet tror er av interesse for alle som er opptatt av ledelse i kulturskolen.

 

Filmen finner du på nettsida Ledelse i kulturskolen her

 

Norsk kulturskoleråd ser filmen «Arbeidstidsavtalen i kulturskolen – et mulighetsrom» egnet som utgangspunkt for lokalt arbeid med tematikken.

 

– Det er mange måter å legge til rette i lokalt utviklingsarbeid og lokal drift av en kulturskole. Mange ting spiller inn. Noen ting er fast og kan bli veldig likt fra kommune til kommune. Andre punkt er det større frihet på i avtalen. I filmen presenterer vi rammene, noen tanker om et mulighetsrom, og noen dialogspørsmål for lokalt arbeid, sier rådgiver Torkel Øien i Norsk kulturskoleråd, som selv medvirker i filmen. Øien har arbeidet mye med dette temaet og har både utviklet verktøy og holdt verksteder innenfor tematikken.

 

Med seg i filmen har han Trude Nordeng Rougnø. Hun er relativt nyansatt som kulturskolerektor i relativt nye Lillestrøm kommune. Hun har 20 års erfaring som kulturskolelærer, 15 år i Creo (tidligere Musikernes fellesorganisasjon) med kommunesektor som ansvarsområde.

 

– Det er viktig å ha et tydelig, forståelig og gjennomarbeidet system lokalt, til alles – og spesielt undervisningen og elevenes beste. Men selvfølgelig også for den ansatte, for organisasjonen og for de mål kulturskolen skal nå, sier Torkel Øien. – Husk å ta alle parter med – både ansatte, tillitsvalgte og ledelse må sammen se på rammer og muligheter. Likeså er det viktig å sette av tid til det dere ønsker å prioritere i deres kulturskole. Mål og oppgaver, bør gjenspeiles i prioritering og rammer for bruk av tid, kompetanse og ansattes aktivitet.

Les flere nyheter!