Kulturskolerådet ba om tre mill. kr "ekstra" til kulturskoleutvikling – se opptak
OSLO: Mandag 19. oktober stilte Norsk kulturskoleråd på budsjetthøring i Stortingets utdannings- og forskningskomité. Styreleder Nils R. Sandal argumenterte for hvorfor det behøves tre millioner kroner mer til kulturskoleutvikling over statsbudsjettet neste år – til satsing på mangfold og digitalitet.
På grunn av koronapandemien ble høringa arrangert som videokonferanse på Zoom. Høringa ble overføres direkte på Stortingets nett-tv.
Du kan se kulturskolerådets innlegg på nett-tv her. Det er styreleder Nils R. Sandal som framfører innlegget, som starter kl. 12.53 i sendingen fra første høringsmøte.
Norsk kulturskoleråds høringsinnspill - dokumentet
Norsk kulturskoleråd var i ilden på det første av de to budsjetthøringsmøtene som arrangeres i utdannings- og forskningskomiteen denne høsten.
I spørsmålsrunden etter innlegget, ble kulturskolerådet spurt av Marit Knutsdatter Strand (Sp) [kl. 13.03.53], angående hva kulturskolerådet har gjort for å bedre kvaliteten i kulturskolen, i tråd med regjeringas politiske satsinger.
Her svarte Morten Christiansen, direktør i Norsk kulturskoleråd [kl. 13.05.55], ved å fortelle om hva kulturskolerådet har bistått Utdanningsdirektoratet med i år.
Her finner du komiteens nettside
Der finner du også lenke til nett-tv-sendingen, der kulturskolerådet altså er i ilden kl. 12.53 i det første høringsmøtet, mandag 19. oktober.
Dette er medlemmene i utdannings- og forskningskomiteen
Ønsker mer til satsing på mangfold og digitalitet
Norsk kulturskoleråd er tilgodesett med drøyt 26 millioner kroner til kulturskoleutvikling i regjeringas statsbudsjettforslag for 2021. Dette er samme kronebeløp som kulturskolerådet mottar fra staten i år samt mottok i 2019. På høringa argumenterte Norsk kulturskoleråd for hvorfor staten bør øke denne tildelinga med tre millioner kroner i 2021.
Kulturskolerådet løfta fram behovet for mer penger til kulturskoleutvikling gjennom satsinger på mangfold og digitalitet, henholdsvis 1,2 og 1,0 mill. kr. I tillegg ba kulturskolerådet om en indeksregulering på tildelingen, på 0,8 mill. kr.
Les nyhetssak om statsbudsjettforslaget for 2021
Ved siden av å være et redskap for informasjonsinnhenting for komiteen, er en slik høring en viktig mulighet for interesseorganisasjoner til å forsøke å påvirke de beslutningene politikerne skal ta.
Komiteen velger fritt hvem som får informere
Når fagkomiteene behandler en sak, kan de ønske å innhente informasjon gjennom en høring. En høring er et møte hvor inviterte organisasjoner legger fram sitt syn og svarer på spørsmål fra komiteen.
Komiteen står helt fritt til å velge hvem som skal høres. Det er ingen som har krav på å få delta på en høring. Komiteen forutsetter at regjeringa har hørt alle berørte parter før saken legges frem for Stortinget. Høringen kommer i tillegg til den andre informasjonen komiteen har.
Som regel inviterer komiteen alle relevante organisasjoner som har søkt om å delta på høring. Organisasjonen bør være landsomfattende.
Høringene er målrettet informasjonsinnhenting og ikke noe debattforum. Publikum har ikke anledning til å ta ordet. Etter en bolk med innlegg stiller komiteens medlemmer spørsmål etter tur.