Kronprinsparet på kulturskolebesøk i Selbu

Bildekollasj fra kronprinsparets besøk på Selbu kulturskole.
10.09.2024 Egil Hofsli (tekst) Øyvind Skogmo Hansen/Selbyggen (foto)
Del på:

Kronprinsparet på kulturskolebesøk i Selbu

Det skjer ikke ofte, men stas er det gjerne, når kongefamilien besøker en kulturskole. Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon fikk i dag oppleve Selbu kulturskole, inklusive minikonsert samt informasjon om og utprøving av et av de nyere kulturskolefagene.

 

Kronprinsparets selbubesøk starta ved Selbu ungdomsskole. Der ble det en utendørssamling med taler, gaveoverrekkelser og sang ved stort skolekor, som også rommet mange kulturskoleelever. Så dro kronprinsparet videre til Selbu kulturskolen, som har lokaler ved Bell skole, en av Selbus to barneskoler.

 

På kulturskolen hilste kronprinsparet på samtlige ansatte og et godt utvalg av elever. Så fikk kronprinsparet nærmere innblikk i skolens studio- og medieteknologifag samt muligheten til å være med og lage en musikkvideo. Elevene instruerte, og kronprinsparet var raskt i gang med produksjonen. Kronprinsen fikk styre videomikseren mens kronprinsessen styrte lysmiksepulten.

 

Kronprinsparet fikk også omvisning i kulturskolens lokaler, med kulturskolerektor Ivar Aas som omviser. En minikonsert sto også på programmet. Der deltok Karina Elise Morset (7) på fiolin og Emily Zorlu (9) på piano, mens Christina Hilmo Aasen (17), Oda Marlene Valli (17) og Ane Aas (18) framførte et sanginnslag.

 

Besøket i Selbu var første del av en tredagers fylkestur der kronprinsparet i tillegg også gjester kommunene Malvik, Trondheim og Midtre Gauldal.

Les flere nyheter!