Straks sesong for drømmestipendutdeling

2017 Malin Heian 4.5.jpg
VENTER SPENT: Malin Heian (12) er veldig fornøyd med å bli drømmestipendnominert, men vil bli ekstra glad om hun blir stipendmottak i vår. (Foto: TV 2)
04.05.2017 Hege Arstad og Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Straks sesong for drømmestipendutdeling

SANDEFJORD: Mandag 8. mai skjer det: Sesongen er i gang for utdeling av Drømmestipendet 2017. I ukene framover skal hundre unge kulturutøvere få både diplom og 10.000 kroner. Malin Heian (12) i Sandefjord er en av dem som venter spent på om hun blir en av de heldige.

Merk: Nytt av året er at kommuner med stipendmottaker

selv bestemmer når i mai eller juni de vil utdele stipend.

De bestemmer selv tid og sted samt graden av hemmelig-

holdelse og overraskelsesfaktor. Derfor offentliggjøres ingen

samlet oversikt over stipendmottakere før i slutten av juni.

Malin Heian har allerede hatt en veldig spennende og artig start på 2017. Sirkusutøveren fra Sandefjord har gjort det skarpt i TV 2-konkurransen «Norske talenter», der hun sist fredag røk ut i semifinalen, tross mye skryt fra fagdommerne.

 

Satser på sirkuskarriere

 

Malin har drevet med tissue i tre år, og har lært seg den krevende formen for luftakrobatikk ved å se på YouTube og sammenlikna med videoopptak av seg selv. Den iherdige jobbingen har resultert i deltakelse i UKM, flere opptredener med friteatergruppa Stella Polaris samt altså deltakelse med suksess i Norske Talenter.

 

– Nominasjonen til Drømmestipendet er kjempestort for meg. Det er et kvalitetsstempel som gir meg ekstra selvtillit og motivasjon. Den store drømmen min er først å studere ved en internasjonal sirkusskole i København, og så bli profesjonell utøver og få jobb i det verdensberømte sirkuskompaniet Cirque de Soleil, sier Malin. – Dersom jeg er så heldig å få drømmestipend, vil jeg bruke stipendkronene på å reise for å møte folk som driver med det samme, få inspirasjon og bli en enda bedre utøver, sier Malin, som er nominerte i en kategori som er ny av året, sirkus.

 

345 nominerte fra 217 kommuner

 

I tillegg nominerer kommunene drømmestipendkandidater i seks kategorier til: dans, musikk, skapende skriving, teater, visuell kunst og annet. I år er 345 unge kulturutøvere nominert til Drømmestipendet, fra 217 kommuner. Drømmestipendet består av 100 stipend à 10 000 kroner – til sammen én million kroner.

 

Her kan du bli bedre kjent

med alle de 345 nominerte

 

Stipendordningen er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom denne stipendutdelingen ønsker vi å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge. Vårt håp er at Drømmestipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle unge kulturutøveres drømmer.

 

Dette er 14. gang at Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd samarbeider om Drømmestipendet. Stipendmottakerne er barn og ungdom mellom 13 og 20 år som utøver ulike kulturelle uttrykk. Målet med både nominasjon og stipend er at mottakerne skal få motivasjon til å utvikle seg videre og mulighet til å få oppfylt noen av sine kulturdrømmer.

 

Inspirasjon til videre utvikling

 

– Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd er opptatt av å styrke det kulturelle mangfoldet over hele landet. Vi tror Drømmestipendet bidrar til at talentfulle barn og unge får inspirasjon, verdifull synliggjøring og oppmuntring til å dyrke talentet sitt. Samtidig fokuserer Drømmestipendet viktigheten av ungdom får gode rammer for kunst- og kulturopplæring i hjemkommunen sin, sier prosjektleder Lars Emil Johannessen i Norsk kulturskoleråd.

 

– Det er veldig gledelig at Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping for 14. året på rad kan hedre unge kulturtalenter over hele landet. Antallet nominerte viser at det spirer og gror godt lokalt på kultursiden. Målet på sikt må være at stipendet skal bidra til et enda større mangfold av unge kunstnere, sier sponsoransvarlig Pål Enger i Norsk Tipping.

 

Mye mer om Drømmestipendet på drommestipendet.no

Les flere nyheter!