Jubileumsmarkering foran Stortinget: Spektakulært! Spennende! Seriøst!

2017 Jubileumsmarkering 15.5.png
STORSTILT MARKERING: Kulturskolelovens 20-årsjubileum markeres grundig på Eidsvolls plass om morgenen onsdag 31. mai.
04.05.2017 Egil Hofsli (tekst og illustrasjon)
Del på:

Jubileumsmarkering foran Stortinget: Spektakulært! Spennende! Seriøst!

OSLO: Kulturskolelovens 20-årsjubileum skal markeres grundig foran Stortinget 31. mai. Det blir spektakulære nummer og seriøs debatt. Det blir kjente artister, profilerte politikere og dyktige kulturskoleelever – og det hele sendes på nett-tv sånn at hele landet kan oppleve markeringa.

 

Det er i år 20 år siden Stortinget deltok lovparagrafen som gjerne omtale som kulturskoleloven:

 

«Alle kommunar skal aleine eller i samarbeid med andre kommunar ha eit musikk- og kulturskoletilbod til barn og unge, organisert i tilknyting til skoleverket og kulturlivet elles».

 

Dette jubileet har Norsk kulturskoleråd gått i bresjen for å markere på mange vis - også i form av den 30 minutter innholdsmettede markeringa som skal foregå på Eidsvolls plass onsdag 31. mai kl. 9.30. I forkant av den dagens muntlige spørretime på Stortinget, blir det mye spennende som presenteres på scenen på Eidsvolls plass.

 

Toppolitikere og toppartister

 

Alt er ikke avklart og noe vil bli holdt hemmelig helt fram til arrangementet er i gang, men noe kan vi røpe. Arve Tellefsen, internasjonalt kjent fiolinist og kulturskoleambassadør par excellence, skal delta. Det skal også Mukwa Marimba (omtale på budstikka.no), perkusjonsensemblet fra Kulturskolen i Bærum som imponerte mange i TV 2-konkurransen «Norske Talenter» i vinter. Skuespiller Johannes Joner skal være konferansier.

 

Joner skal også lede en kort og poengtert debatt med profilerte politikere. Det jobbes med å få på plass markante politikere fra landets to største partier, Arbeiderpartiet og Høyre. I tillegg stiller en stortingsrepresentant for Kristelig Folkeparti, som nylig fremmet representantforslag om en stortingsmelding om kulturskolen, og som planlegger å stille et kulturskolerelatert spørsmål i den muntlige spørretimen samme dag.

 

Hemmelig, spektakulært avslutningsnummer

 

Siste del av programmet er topphemmelig inntil arrangementsdagen. Men rådgiver Hilde Roald Bern i Norsk kulturskoleråd – som er prosjektleder for markeringa 31. mai –  har selv store forventninger om at avslutningsområdet blir noe helt spesielt, som en aldri har sett maken til på Eidsvolls plass eller i Oslo noensinne.

 

– Vi har fått den svenske kunstneren Andreas Brännlund (omtale på op.se) til å skape et nummer som inneholder mange spennende elementer, både lydmessig og visuelt. Dette må du bare oppleve! Sier Hilde Roald Bern, og håper mange tar turen til Eidsvolls plass 31. mai.

 

Men om et besøk på Eidsvolls plass den morgenen er umulig for deg, så blir altså forestillinga strømmet via internett og nettstedet kulturskoleradet.no. Det er det UKM Media som sørger for.

 

Mye mer om lovjubileet på kulturskoleradet.no her

Les flere nyheter!