Klart for politisk kulturskoledebatt ved Stortinget og på nett

2017 Debatt 26.5.png
KULTURSKOLEDEBATTANTER: Arild Grande (f.v.), Svein Harberg og Anders Tyvand. (Foto: Stortinget/Terje Heiestad)
26.05.2017 Egil Hofsli tekst)
Del på:

Klart for politisk kulturskoledebatt ved Stortinget og på nett

OSLO: Når Kulturskolelovens 20-årsjubileum markeres utenfor Stortinget 31. mai, er det høyst passende med politisk kulturskoledebatt. På scenen på Eidsvolls plass stiller tre drevne stortingspolitikerne fra henholdsvis Arbeiderpartiet, Høyre og Kristelig Folkeparti. Debatten strømmes via kulturskoleradet.no.

 

De tre er

  • Arild Grande fra Arbeiderpartiet
  • Svein Harberg fra Høyre
  • Anders Tyvand fra Kristelig Folkeparti

Debatten skal ledes av Johannes Joner, som også er konferansier for hele jubileumsmarkeringa på Eidsvolls plass onsdag 31. mai kl. 9.30 – 10.00.

 

Mer om markeringa foran Stortinget i nyhetssak her

 

Den politiske debatten kommer cirka midt i programmet, og tar utgangspunkt i det representantforslaget Anders Tyvand og tre andre KrF-politikerne nylig fremmet, om en egen stortingsmelding om kulturskolen. Videre vil det selvsagt bli fokus på hva de tre debattantene og deres partier i et stortingsvalgår har å tilby alle velgere med kulturskolen som hjertesak.

 

Debattantene

 

  • Arild Grande (39) fra Levanger i Nord-Trøndelag er inne i sin andre periode som innvalgt stortingsrepresentant. I tillegg var han første vararepresentant fra Nord-Trøndelag i 2005–2009, og møtte fast for statsråd Bjarne Håkon Hanssen hele perioden. Han har siden 2009 vært medlem av familie- og kulturkomiteen, mens han i perioden 2005-2009 var medlem av kommunal- og forvaltningskomiteen. I fem år fram til han begynte sin stortingstjeneste i 2005 var han organist ved Levanger kirkelig fellesråd.
  • Svein Harberg (58) fra Grimstad i Aust-Agder er innen i sin andre periode som stortingspolitiker. Han er i dag medlem av familie- og kulturkomiteen, som han også leder. I forrige stortingsperiode var han medlem av kirke-, utdannings- og kirkekomiteen. Han er også medlem i Stortingets valgkomité og medlem i Stortingets delegasjon til Nordisk råd. Da han ble innvalgt på Stortinget i 2009 arbeidet han som daglig leder for Trainee Sør.
  • Anders Tyvand (37) fra Tønsberg i Vestfold er inne i sin første periode som stortingspolitiker. Vestfoldingen er medlem av kirke-, utdannings- og forskningskomiteen. Fra 2007 til han ble innvalgt på Stortinget i 2013 arbeidet han som kommunikasjonsrådgiver for Consilio Kommunikasjon.

Mer om Kulturskoleloven og 20-årsjubileet her

Les flere nyheter!