Se lovjubileumsforestilling på nett-tv her kl. 9.30

løvebakkenkollasj ny 29.5.png
STRØMMES HER: Markeringa av kulturskolelovens 20-årsjubileum strømmes på kulturskoleradet.no fra kl.9.30.
31.05.2017 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Se lovjubileumsforestilling på nett-tv her kl. 9.30

OSLO: I dag feires kulturskolelovens 20-årsjubileum på Eidsvolls plass ved Stortinget, og om du ikke har mulighet til å ta turen dit, kan du se forestillinga direkte her på kulturskoleradet.no. Sendinga begynner noen minutter før forestillinga som starter kl. 09.30.

 

Da kan du oppleve den 30 minutter lange forestillinga direkte. Passer ikke tidspunktet for deg, så kan du også se det hele i opptak senere.

 

 

Arrangementet på Eidsvolls plass foran Stortinget inneholder spennende kulturinnslag med mange unge utøvere og en kulturskoledebatt med stortingspolitikere.

 

Det er i år 20 år siden Stortinget deltok lovparagrafen som gjerne omtale som kulturskoleloven:

 

«Alle kommunar skal aleine eller i samarbeid med andre kommunar ha eit musikk- og kulturskoletilbod til barn og unge, organisert i tilknyting til skoleverket og kulturlivet elles».

 

Dette jubileet har Norsk kulturskoleråd gått i bresjen for å markere på mange vis - også i form av den 30 minutter innholdsmettede markeringa på Eidsvolls plass onsdag 31. mai kl. 9.30. I forkant av dagens muntlige spørretime på Stortinget blir det mye spennende som presenteres på scenen på Eidsvolls plass.

 

Spektakulært og viktig

 

Høvelig nok vil mange unge kulturutøvere fra flere kommuner delta i forbindelse med arrangementet, både som musikere, skuespillere og sirkusutøvere. De vil være i sving både på scenen og i gatene rundt Eidsvolls plass.

 

På scenen kommer blant andre Mukwa Marimba (omtale på budstikka.no), perkusjonsensemblet fra Kulturskolen i Bærum som imponerte mange i TV 2-konkurransen «Norske Talenter» i vinter. Den unge fiolinisten Gustav Rørmark fra Oslo opptrer alene, etter at duettmakker Arve Tellefsen måtte melde forfall.

 

Skuespiller Johannes Joner skal være konferansier. Joner skal også lede arrangements politisk kulturskoledebatt. Tre stortingspolitikere stiller som debattanter:

 

Anders Tyvand (Kristelig Folkeparti) som nylig var en av fire KrF-ere som fremmet representantforslag om en stortingsmelding om kulturskolen, Arild Grande (Arbeiderpartiet) og Svein Harberg (Høyre).

 

Hemmelig, spektakulært avslutningsnummer

 

Siste del av programmet er topphemmelig inntil arrangementsdagen. Men rådgiver Hilde Roald Bern i Norsk kulturskoleråd – som er prosjektleder for markeringa 31. mai –  har selv store forventninger om at avslutningsområdet blir noe helt spesielt, som en aldri har sett maken til på Eidsvolls plass eller i Oslo noensinne.

 

– Vi har fått den svenske kunstneren Andreas Brännlund (omtale på op.se) til å skape et nummer som inneholder mange spennende element, både lydmessig og visuelt. Dette må du bare oppleve! Sier Hilde Roald Bern, og håper mange tar turen til Eidsvolls plass 31. mai.

 

Men om et besøk på Eidsvolls plass er umulig for deg i dag, så blir altså forestillinga strømmet her på kulturskoleradet.no. Det er det UKM Media som sørger for.

 

Mye mer om lovjubileet på kulturskoleradet.no her

Les flere nyheter!