Klart for lovjubileumsmarkering foran Stortinget

løvebakkenkollasj ny 29.5.png
ONSDAG SKJER DET: Kulturskolelovens 20-årsjubileum markeres foran Stortinget, og kan også oppleves på nett-tv.
30.05.2017 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Klart for lovjubileumsmarkering foran Stortinget

OSLO: Onsdag 31. mai markeres kulturskolelovens 20-årsjubileum på Eidsvolls plass ved Stortinget, med en halvtimes innholdsrik forestilling kl. 9.30. Har du ikke muligheten til å ta turen dit, kan du se forestillinga direkte her på kulturskoleradet.no.

 

Passer ikke tidspunktet for deg, kan du se det hele i opptak på samme nettsted senere.

 

Arrangementet på Eidsvolls plass foran Stortinget inneholder spennende kulturinnslag med mange unge utøvere samt en kulturskoledebatt med stortingspolitikere.

 

Mye mer om lovjubileet på kulturskoleradet.no her

 

Det er i år 20 år siden Stortinget deltok lovparagrafen som gjerne omtale som kulturskoleloven:

 

«Alle kommunar skal aleine eller i samarbeid med andre kommunar ha eit musikk- og kulturskoletilbod til barn og unge, organisert i tilknyting til skoleverket og kulturlivet elles».

 

Dette jubileet har Norsk kulturskoleråd gått i bresjen for å markere på mange vis - også i form av den 30 minutter innholdsmettede markeringa på Eidsvolls plass. I forkant av dagens muntlige spørretime på Stortinget blir det mye spennende som presenteres på scenen foran stortingsbygget.

 

Les om kulturskolelovens viktigste forkjemper

 

Spektakulært og viktig

 

Høvelig nok vil mange unge kulturutøvere fra flere kommuner delta i forbindelse med arrangementet, både som musikere, skuespillere og sirkusutøvere. De vil være i sving både på scenen og i gatene rundt Eidsvolls plass.

 

På scenen kommer blant andre Mukwa Marimba (omtale på budstikka.no), perkusjonsensemblet fra Kulturskolen i Bærum som imponerte mange i TV 2-konkurransen «Norske Talenter» i vinter.

 

Fiolinisten Gustav Rørmark fra Oslo, skal også i ilden - helt alene. Etter at den ikke helt ukjente Arve Tellefsen, måtte melde forfall som duettpartner, er Gustav, som blant annet markerte seg sterkt i Ungdommens musikkmesterskap i januar, klar for solooppdrag. 

 

Skuespiller Johannes Joner skal være konferansier. Han skal også lede arrangementets politiske kulturskoledebatt, der tre stortingspolitikere stiller som debattanter:

 

Anders Tyvand (Kristelig Folkeparti) som nylig var en av fire KrF-ere som fremmet representantforslag om en stortingsmelding om kulturskolen, Arild Grande (Arbeiderpartiet) og Svein Harberg (Høyre). I anledning lovjubileet får disse tre og alle de øvrige stortingspolitikerne hver sitt eksemplar av heftet "Hurra for loven vår! ... men mer behøves, kjære politiker!", utgitt av Norsk kulturskoleråd. Der får de klare meldinger fra 20 erfarne kulturskoleleder om hva mer enn en lovtekst som behøves for å sikre og styrke kvaliteten på kulturskolen.

 

Hemmelig, spektakulært avslutningsnummer

 

Siste del av programmet er topphemmelig inntil arrangementsdagen. Men rådgiver Hilde Roald Bern i Norsk kulturskoleråd – som er prosjektleder for markeringa –  har selv store forventninger til at avslutningsområdet blir noe helt spesielt, som en aldri har sett maken til på Eidsvolls plass eller i Oslo.

 

– Vi har fått den svenske kunstneren Andreas Brännlund (omtale på op.se) til å skape et nummer som inneholder mange spennende element, både lydmessig og visuelt. Dette må du bare oppleve! Sier Hilde Roald Bern, og håper mange tar turen til Eidsvolls plass 31. mai.

 

Men om et besøk på Eidsvolls plass er umulig for deg, så blir altså forestillinga strømmet her på kulturskoleradet.no. Det er det UKM Media som sørger for. Du vil finne lenke til sendinga her på kulturskoleradet.no onsdag morgen.

 

Mye mer om lovjubileet på kulturskoleradet.no her

Les flere nyheter!