Skolenes sangdag 2020 – kulturskoleengasjement ønskes

2020 Skolenes sangdag 11.2.png
NASJONAL SANGSATSING: Kulturskolene ønskes med som aktører når Skolenes sangdag 2020 arrangeres 19. mai. (Foto: Skjermdump fra musikkvideoen til årets Skolenes sangdag-låt)
11.02.2020 Egil Hofsli (tekst)
Del på:

Skolenes sangdag 2020 – kulturskoleengasjement ønskes

OSLO: Tirsdag 19. mai arrangeres Skolenes sangdag 2020, og arrangøren Musikk i Skolen håper landets kulturskoler også finner det interessant å engasjere seg i denne sangdagen som primært er knytta til grunnskolene.

 

Skolenes sangdag arrangeres av Musikk i Skolen (MiS) i samarbeid med Oslo-Filharmonien og Krafttak for sang. I Oslo Konserthus framfører Oslo-Filharmonien og nærmere tusen elever flott musikk og sanger i ny og frisk tapning. Arrangementet kl. 11.00 denne tirsdagen i mai strømmes til alle påmeldte skoler i hele landet. I fjor var 70 000 elever med og sang på Skolenes sangdag. I år håper arrangøren på 100 000 deltakende barn og unge.

 

På nettstedet skolenessangdag.no er det mye informasjon å finne om sangdagen i mai - inkludert en spesialskrevet Årets Skolenes sangdag-låt, "Syng ut". Der er det også mulig å melde seg på.

 

Fredag 14. februar kl. 14.00 er det for øvrig premiere på musikkvideoen til årets Skolenes sangdag-låt  som også samtidig publiseres på Norsk kulturskoleråds facebookside.

 

Håper på kulturskoleengasjement

 

– Med tanke på breddeprogrammet i rammeplanen for kulturskolene synes jeg vil være fint om kulturskolene engasjerer seg i dette arrangementet, sier Gunhild Gåsvik, fagkonsulent i MiS – og tidligere rektor ved Gol kulturskule gjennom 20 år. – Vi i Musikk i Skolen håper at alle skolene som deltok i fjor også vil være med i år, og at vi sammen skaper landets desidert største allsangkor, sier Gåsvik.

 

Tirsdag 19. mai kl. 11.00 kan alle elever ved påmeldte skoler aktivt delta i Skolenes sangdag-konsert. Oslo-Filharmonien skal framføre sju utvalgte sanger i nyskrevne arrangement for vokal og orkester. I tillegg framfører orkesteret kjente verk fra det klassiske skattekammeret.

 

Elevene ved de påmeldte skolene og i konserthuset har på forhånd øvd på både sangrepertoaret og dansebevegelser. De står klare ved storskjermer landet rundt for å synge med under den direktesendte konserten i Oslo Konserthus. Noen klasser pynter klasserommene sine til sangfest, andre samles i gymsaler og auditorier, og noen digitalt dristige kan til og med prøve seg på en utendørssamling for hele skolen.

 

Programleder for konserten er Sofia Knudsen Estifanos, for mange kjent fra NRK Super. Årets Skolenes sangdag-låt er skrivet av John Vinge, og innspilt med Sofie Tollewfsbøl og Oslo Soul Children.

 

Les flere nyheter!