Filmpremiere: Nye filmer viser hva kulturskolen kan bety for eleven

20.02.2020 Hege Arstad (tekst)
Del på:

Filmpremiere: Nye filmer viser hva kulturskolen kan bety for eleven

TRONDHEIM: Betydningen kulturskolen kan ha for barn og unge synliggjøres i tre nye kortfilmer som har premiere i dag. Filmene er produsert av Norsk kulturskoleråd, og regissert, filmet og klippet av Martin Bremnes, som selv har rikelig med kulturskoleerfaring som elev. Den kjente artisten Ella Marie Hætta Isaksen har hovedrollen i en av filmene.

 

Filmene er laget med tanke på at kulturskolene kan bruke filmene til å promotere skoleslaget og sin skoles på ulike arenaer. De har ulike fokus, og viser verdien kulturskolegang kan ha for barn og unge – på ulike måter.

 

En av filmene, "Sett",  fokuserer viktigheten av og gleden ved å bli sett og verdsatt som kulturskoleelev. Filmen er innspilt ved Stange kulturskole, med lærere og elever ved samme skole i alle roller.

 

"Eleven – fremover med kulturskolen i ryggen" er et møte med Anna Golmen fra Aure, som har masse kulturskoleballast og nå er i gang med videregående skolegang med musikk som viktig fag. Hun er veldig bevisst hva kulturskoleårene har gitt henne, og svært takknemlig for det hun har med seg fra årene som elev i flere fag ved Aure kulturskole.

 

Den siste filmen, "Ella Marie  fra kulturskoleelev til stjernestatus", er et møte med artisten Ella Marie Hætta Isaksen, som har mange år bak seg som elev ved Tana kulturskole og som har klare tanker om hvilken betydning den skolegangen har hatt i hennes liv og for hennes artistkarriere i dag.

 

Filmene fins på Vimeo og YouTube

 

Filmene er tilgjengelig for alle i Norsk kulturskoleråds kanal på vimeo.com. Du finner dem direkte ved å klikke filmtitlene og bildene her:

 

"Sett"

 

Beskrivelse: En film om hvilken verdi kulturskole kan ha for barn og unge. Filmen er innspilt med elever og lærere ved Stange kulturskole. Filmen er regissert, filmet og klippet av Martin Bremnes. Manus: Martin Bremnes og Kristin Stubberud. Produsert av: Norsk kulturskoleråd. Utgitt i 2020.

 

"Eleven  fremover med kulturskolen i ryggen"

 

Beskrivelse: En film om hvilken verdi kulturskole kan ha for barn og unge. Filmen er et møte med Anna Golmen, mangeårig elev ved Aure kulturskole. Filmen er regissert, filmet og klippet av Martin Bremnes. Produsert av: Norsk kulturskoleråd. Utgitt i 2020.

 

"Ella Marie – fra kulturskoleelev til stjernestatus"

 

Beskrivelse: En film om hvilken verdi kulturskole kan ha for barn og unge. Filmen er et møte med Ella Marie Hætta Isaksen, mangeårig elev ved Tana kulturskole/Deanu kulturskuvlii. Filmen er regissert, filmet og klippet av Martin Bremnes. Produsert av: Norsk kulturskoleråd. Utgitt i 2020.

 

Filmene er også utlagt i Norsk kulturskoleråds kanal på YouTube. Også der kan du se andre videoer Norsk kulturskoleråd har produsert.

 

Film velegnet verktøy til markedsføring av kulturskolen

 

Disse nye kulturskolefilmene er en del av oppfølginga av et landsstyrevedtak i Norsk kulturskoleråd, der landsstyret uttrykte et ønske om at film blir mer brukt til å promotere skoleslaget. Kommunikasjonsavdelinga i Norsk kulturskoleråd ble satt til å lede prosjektet, som også inneholder to filmkurs for kulturskoleansatte - mer om dette i egen nyhetssak her.

 

Hos Norsk kulturskoleråd er det kommunikasjonssjef Egil Hofsli som har ledet arbeidet med filmsatsingen, mens rådgiverne Elin Kvernmoen og Fabiola Charry har vært med i prosjektledelsen og har hatt ulike ansvars- og arbeidsoppgaver.

 

Martin Bremnes (bildet) har regissert, filmet og klippet samtlige filmer. Han har også  sammen med Kristin Stubberud  bidratt med manus til "Sett".

 

Bremnes, som selv har vært kulturskoleelev og blant annet fått Drømmestipendet i kategorien visuell kunst, har også tidligere samarbeidet med Norsk kulturskoleråd om filmproduksjon. Han sier at dette har vært en utfordrende og krevende, men også veldig givende oppgave, og at han hadde utbytte av sin kjennskap til skoleslaget under produksjonen av filmene.

Les flere nyheter!

Siste fra Kulturtrøkk: