Kulturskoleansatte tilført kompetanse i videodokumentasjon

17.02.2020 Egil Hofsli (tekst) Fabiola Charry (foto) Kjellaug Kornstad (foto)
Del på:

Kulturskoleansatte tilført kompetanse i videodokumentasjon

OSLO/TROMSØ: I løpet av februar har nærmere 50 kulturskolelærere deltatt på filmkurs i Norsk kulturskoleråds regi. To kurs i kreativ filmdokumentasjon er gjennomført i henholdsvis Tromsø og Oslo. Kursene var gratis å delta på for kulturskoleansatte i kulturskolerådets medlemskommuner.

 

Merk: Kursdagen i Oslo ble det gjort filmopptak fra – av filmproduksjonsselskapet Media-Service, og dette vil bli til en kursfilm som blir tilgjengelig for alle kulturskoleansatte i kulturskolerådets medlemskommuner. Trolig lanseres filmen rett før påske – følg med på kulturskoleradet.no og i nyhetsbrevet Kulturtrøkk for mer informasjon om dette.

 

Hjelp til selvhjelp

 

Kursholder i Oslo var Silje Sigurdsen, mens Stian Andreassen var kursholder i Tromsø. Mer om kursholderne til slutt i artikkelen.

 

Dette filmkurstilbudet er gitt som en oppfølging av et landsstyrevedtak i Norsk kulturskoleråd, der landsstyret uttrykte et ønske om at film blir mer brukt til å promotere skoleslaget. Derfor er administrasjonen i Norsk kulturskoleråd  sammen med et filmproduksjonsselskap i gang med å ferdigstille nye filmer som landets kommunale kulturskoler kan nyttegjøre seg i sin markedsføring. Norsk kulturskoleråd melder at filmpremierer er rett rundt hjørnet  mer om dette i nyhetssak på kulturskoleradet.no torsdag 20. februar og i nyhetsbrevet Kulturtrøkk samme dag.

 

I tillegg ønsker altså kulturskolerådet å hjelpe kulturskolene til å bli gode på å lage «egenreklamefilmer» og dokumentasjonsfilm på egen hånd det ytes hjelp til selvhjelp. Derfor dette kurstilbudet som nå er gjennomført i Tromsø og Oslo, og som var gratis å delta på, for kulturskoleansatte i kulturskolerådets medlemskommuner.

 

Kreativ videodokumentasjon

 

Norsk kulturskoleråd inviterte til en fagkursdag med kreativ videodokumentasjon som tema. Målet med kurset var å tilrettelegge for at kulturskolelærere kan trene/lære mer om hvordan en kan

 

  • lage korte dokumentasjonsvideoer for å vise fram bl.a. kulturskolens praktiske arbeid og aktiviteter, dokumentere kreative prosesser og/eller undervisningsøkter
  • bruke dokumentasjonsvideoer for å markedsføre/synliggjøre egen kulturskole
  • bruke sosiale medier, blogg, podkast m.m. for å markedsføre dokumentasjonsprosjekt

Kursholderne

 

Stian Andreassen har arbeidet med film og video i snart ti år. Han har filmutdannelse fra Norges kreative høyskole, og har jobbet med ungdom og film på Tvibit i tre år. Nå er han frilansfilmarbeider.

 

 

Silje Sigurdsen er utdannet kunsthistoriker med visuell kultur, visuell retorikk og medieutvikling som spesialområder. Hun driver i dag formidlingskonseptet og videobloggen Kunzt – en prisvinnende nettbasert kunstkanal for dem som ønsker å lære mer om kunst, kunsthistorien og kunstbransjen.

Les flere nyheter!