Koronatrøbbel for UMM: Alle fysiske arrangement avlyst

06.11.2020 Egil Hofsli (tekst og foto)
Del på:

Koronatrøbbel for UMM: Alle fysiske arrangement avlyst

OSLO: November er sesongen for regionale mesterskap i Ungdommens musikkmesterskap. Dessverre har den tiltakende koronapandemien ført til at samtlige ti arrangement er avlyst. Men de påmeldte deltakerne får likevel muligheter til spille for en jury.

 

Samtlige planlagte fysiske arrangement erstattes altså med en form for digitalt mesterskap.

 

– Dette er en løsning vi ønsker å gjennomføre for å sikre at alle som har forberedt seg og øvd iherdig fram mot kommende UMM arrangement, skal få muligheten til å fremføre og få en vurdering og tilbakemelding fra en kvalifisert jury. Opptakene blir ikke offentliggjort, de blir bare delt med juryen, sier Rut Jorunn Rønning, prosjektleder for UMM.

 

– Vi forstår at alle ikke har optimalt opptaksutstyr og kanskje heller ikke tilgang på de beste lokaler for et videopptak, derfor er ikke kvaliteten på opptakene avgjørende. Derfor er det i orden at opptak for eksempel gjøres med en smart telefon eller nettbrett, sier Rønning. Informasjon om hvordan og når opptak skal gjøres, går nå ut til alle deltakerne i mesterskap som avlyses.

 

I høstens regionale mesterskapene hadde 279 solister meldt seg på. I tillegg var det påmeldt 46 kammermusikkinnslag, med 148 musikere involvert i disse ensemblene.

 

Fyldigere nyhetssak fins på umm.no her

Les flere nyheter!