Ny TONO-avtale for strømmede kulturskolearrangement

20.01.2022 Egil Hofsli (tekst) Wan San Yip/Unsplash (foto)
Del på:

Ny TONO-avtale for strømmede kulturskolearrangement

OSLO: Norsk kulturskoleråd og TONO har inngått en ettårig pilotavtale som gir Norsk kulturskoleråds medlemmer rett til å benytte TONOs repertoar i forbindelse med strømming på sine nettsteder og plattformer i 2022.

 

Avtalen gjelder strømming av kulturskolearrangement av lokal karakter, uten inntekter og/eller billettsalg knyttet til strømmingen.

 

Tillatelsen inkluderer i tillegg en begrenset rett til å gjøre opptak av arrangementet og la dette ligge tilgjengelig for strømming på forespørsel i inntil sju dager etter direktesendingen av arrangementet. 

 

Medlemskommunene betaler ikke vederlag for dette, men er pliktige til å rapportere samtlige avholdte arrangement til TONO. En kopi av rapporten må også sendes til Norsk kulturskoleråd. 

 

– Denne avtalen vil gjøre arrangering og gjennomføring av strømmede og digitale arrangement både enklere og billigere for medlemskommunene. Samtidig bidrar den til at rettighetshaverne får sine rettmessige inntekter. Vi er derfor veldig fornøyde med at en avtale for strømmede arrangement nå foreligger, og vi oppfordrer medlemskommunene til å ta den i bruk, sier Jens Nyland (bildet), rådgiver i Norsk kulturskoleråd og medarbeider innen funksjonsområdet digital utvikling.

 

Les mer om avtalen på Kulturskolerådets ressursside om opphavsrett her. Der finner du også detaljert informasjon om rapportering og bruk samt selve avtaledokumentet. 

Les flere nyheter!